Nicole Kidman es fa feminista (i es menja fotografies) a 'Roar'

L'actriu és una de les protagonistes de la nova sèrie d'antologia d'AppleTV+

2 min
Nicole Kidman en una escena de 'Roar'

Des del realisme màgic passant pel costumisme o la fantasia. Roar, la nova sèrie d'AppleTV+, és un collage de gèneres i històries amb un fil conductor comú: les dones i les desigualtats que pateixen diàriament. La ficció, que arriba aquest divendres a la plataforma, no vol ser un pamflet i es mou en el terreny de l'humor negre, amb estampes tan surrealistes com Nicole Kidman cruspint-se fotografies que arrenca d'un àlbum familiar. L'univers d'aquesta nova antologia de faules feministes parteix del llibre homònim d'històries curtes de l'autora irlandesa Cecelia Ahern, un volum que es descriu com una exploració que se centra en "la culpa, les alegries, la humiliació i els triomfs que defineixen l'experiència de la dona moderna, inclosos els moments íntims en què sent la necessitat de rugir”.

Cada un dels episodis de Roar, com ja passa al llibre d'Ahern, és un relat independent en què una dona diferent, que mai té nom, viu un moment d'epifania. Entre les històries que agrupa la sèrie, que té vuit episodis de mitja hora, hi ha la d'una noia que és assassinada i que intenta descobrir qui ha sigut el culpable de la seva mort, la d'una altra que comença una relació abusiva amb un ànec i la d'una noia que acaba sent exposada en un prestatge construït pel seu marit com si fos un trofeu.

Les responsables de la sèrie són Carly Mensch i Liz Flahive, les creadores de GLOW, una altra ficció de mirada feminista des d'una òptica singular: la d'un grup de dones que treballaven en un programa televisiu de lluita lliure els anys 80. Flahive explica que la sèrie està construïda al voltant d'històries molt diverses, però amb elements comuns com el desig de les protagonistes de ser escoltades i enteses.

Un projecte de dones

Nicole Kidman, que també hi exerceix de productora, és el nom més destacat de la sèrie. L'actriu, que hi interpreta una dona que s'enfronta a la demència de la seva mare, ja fa temps que és una presència habitual de la televisió, on va començar amb un paper a Top of the lake, la sèrie de Jane Campion, i, sobretot, amb Big little lies. Tot i un debut prometedor, les dues últimes incursions televisives de Kidman, les minisèries The undoing i Nine perfect strangers, no han tingut gaire bona acollida de la crítica. Més enllà de l'actriu australiana, Roar té un variat ventall d'intèrprets femenines: hi apareixen també Merritt Wever (Unbelievable), Issa Rae (Insecure), Cyntia Erivo, Alison Brie i Betty Gilpin, aquestes dues últimes també protagonistes de la difunta GLOW.

Roar és un projecte de marcat caràcter femení: a banda de comptar amb una o més protagonistes en cada episodi, tots els capítols han estat dirigits per dones. A més, gairebé tots els caps de departament de la producció són dones.

Tot i que el format d'antologia ja fa temps que està en auge, a AppleTV+ no és gaire habitual. De fet, Roar és la segona vegada que la plataforma aposta per aquesta estructura: l'anterior va ser Little America, una sèrie que explicava la història de diferents immigrants als Estats Units.

stats