Netflix va investigar un dels seus alts executius a Espanya per comentaris homòfobs

Segons avança Bloomberg, la companyia va considerar la seva actitud "molt preocupant", però li va donar una segona oportunitat

2 min
Quan Netflix o Amazon  treuen l’escombra

BarcelonaLa plataforma de streaming Netflix va investigar un dels seus principals executius a Espanya, Diego Ávalos, per "comportament agressiu i intimidatori" cap a la comunitat LGTBIQ. Ho ha avançat l'agència Bloomberg, que ha tingut accés a documentació de la companyia, entre la qual figura una carta de la direcció de recursos humans amb data del 9 d'abril del 2021.

Segons Bloomberg, les acusacions contra Ávalos, que és vicepresident de continguts a Espanya i Portugal, es van fer a través d'una línia anònima que està a disposició dels treballadors de Netflix per plantejar qualsevol queixa o qüestió que tingui lloc en l'entorn laboral. Arran de la queixa, la companyia va obrir una investigació interna que va concloure que l'actitud d'Ávalos era "molt preocupant". Tot i així, Netflix li va donar una segona oportunitat i assessorament per "canviar el seu estil de comunicació i lideratge". Ávalos, nascut a Mèxic, es va incorporar a Netflix el 2014 com a responsable de l'adquisició de continguts per a l'Amèrica Llatina des de Los Angeles. Cinc anys després, el 2019, es va traslladar a Madrid per fer-se càrrec del contingut original a Espanya i a Portugal. En aquest càrrec, ha sigut responsable d'èxits com La casa de papel i Élite.

Els documents als quals ha tingut accés Bloomberg mostren que Naeem Hatimi, responsable de recursos humans a Europa, l'Orient Mitjà i l'Àfrica, va dirigir la investigació sobre Ávalos juntament amb l'assessora laboral Clothilde Verdier. Totes dues van comunicar als treballadors de Netflix a Espanya que en diverses reunions Ávalos va tenir actituds que no eren inclusives amb la comunitat LGTBIQ i amb els treballadors amb fills. També van assenyalar que Ávalos havia acceptat la responsabilitat dels seus actes i que era conscient que havia arribat a intimidar i generar angoixa entre alguns treballadors de l'oficina espanyola.

La filtració sobre el cas d'Ávalos es produeix poc després que Netflix s'hagi vist envoltada de polèmica per l'especial de comèdia de Dave Chapelle que incloïa acudits sobre persones transsexuals, un contingut que va causar malestar entre treballadors de la companyia. Un d'ells va filtrar a Bloomberg documents interns on es feia palès que el programa havia costat 24,1 milions de dòlars i que el seu "valor d'impacte" –la mesura amb què la companyia avalua l'èxit d'una aposta– havia quedat per sota. Però Netflix ha continuat donant suport a l'especial de Chapelle i va anunciar que havia acomiadat el treballador que havia filtrat els documents.

stats