Televisió
Mèdia 17/03/2023

Què se n'ha fet de la Patricia d''El diario de Patricia'?

Va presentar el programa entre el 2001 i el 2008 però fa temps que no apareix a la televisió

2 min
Patricia Gaztañaga al plató d''El diario de Patricia'

BarcelonaVa ser una de les cares més conegudes de la televisió espanyola de principis dels anys 2000, però fa temps que va desaparèixer de la pantalla petita. Patricia Gaztañaga es va fer famosa conduint el popular El diario de Patricia, el programa de testimonis d'Antena 3 que va aconseguir fer-se viral abans de l'aparició de les xarxes socials. Alguns dels seus moments encara perduren en la memòria dels espectadors en part gràcies a l'APM?, que ha fet servir molts talls del programa. Tot i que va ser una de les presentadores estrella de la televisió, Gaztañaga fa temps que va deixar enrere la televisió i no té intenció de tornar-hi, com recollia aquesta setmana el portal Bluper, d'El Español.

La web ha intentat entrevistar l'expresentadora, que ho va refusar. "Gràcies per pensar en mi. Però fa temps que estic desvinculada del món de la comunicació. No concedeixo entrevistes ni participo en tot això", va dir la comunicadora a la publicació. De fet, les seves xarxes socials només mostren imatges de la seva vida personal, tot i que en alguna ocasió ha compartit algun vídeo dels millors moments del programa que la va fer coneguda arreu d'Espanya.

Gaztañaga va arribar a Antena 3 provinent d'ETB, on va començar a treballar a mitjans dels anys 90. La seva popularitat al País Basc va fer que la cadena d'Atresmedia apostés per ella per presentar El diario de Patricia, un talk show que va esdevenir molt popular però que també va acumular un gran nombre de crítiques i denúncies pel tracte que rebien els testimonis i per com es parlava de temes altament sensibles. La presentadora basca va estar al capdavant de l'espai entre el 2001 i el 2006 i entre el 2007 i el 2008, quan va tornar de la seva baixa de maternitat. Després de set anys al programa va decidir deixar de presentar-lo i va ser substituïda per Sandra Daviú. "Ho vaig deixar perquè vaig pensar que ja en tenia prou. Que l'etapa d'El diario s'havia de tancar. Estava cansada i volia fer altres coses. M'havia d'arriscar, amb tot el que això suposava", explicava la presentadora a FormulaTV el 2016.

Gaztañaga va continuar vinculada a Antena 3, però els nous projectes que va emprendre mai van acabar de funcionar: el 2008 va presentar No es programa para viejos, cancel·lat després de sis emissions, i el 2010 va tornar amb El marco, un reality show en què vuit parelles havien de viure en espais de 20 metres quadrats dels quals no podien sortir. Deu dies després de la seva estrena, Antena 3 va decidir aturar el programa. Durant aquests anys també va passar per altres cadenes, com ara Cuatro.

L'última aventura televisiva de la comunicadora va ser Cuestión de tiempo, un programa de La 1 que recuperava el gènere de l'espai de testimonis. L'acollida no va ser bona, mai va superar el 5%, i va durar vuit dies, del 8 de febrer al 19 de febrer de 2016.

Després d'aquella experiència, la presentadora va decidir fer un pas al costat i abandonar la indústria audiovisual. Actualment es dedica a l'empresa de publicitat que va fundar amb el seu marit.

stats