Mor Jordi Rebellón, el doctor Vilches d''Hospital Central'

L'actor ha mort com a conseqüència d'un ictus

2 min
Jordi Rebellón, a Barcelona, en una imatge del 2015

Per a molts espectadors, Jordi Rebellón sempre serà el doctor Vilches, un dels metges més icònics d'Hospital Central, la sèrie que va estar vint temporades en emissió a Telecinco. L'actor català, del barri de Sant Andreu, ha mort avui a l'edat de 64 anys a causa d'un ictus a Madrid. La notícia de la seva defunció ha sigut confirmada per la Unión de Actores y Actrices a través d'un comunicat.

Tot i que era conegut per la seva feina en ficcions d'abast estatal, Rebellón també va fer carrera a TV3, on va participar en sèries com La granja, Estació d'enllaç o Sitges. En una entrevista feta aquest any al programa Al cotxe, d'Eloi Vila, Rebellón confessava que volia treballar a Catalunya, però que era una opció que no depenia d'ell. L'actor recordava que li va costar molt treballar d'actor a Catalunya i que no va ser fins que va marxar a Madrid per participar a Médico de família que la seva carrera va començar a enlairar-se fins que es va consolidar amb Hospital Central. "Em vaig quedar allà [Madrid] perquè aquí no em cridaven", explicava. Després del gran èxit d'Hospital Central, sèrie en la qual va estar treballant 12 anys, va viure una sequera laboral de dos anys fins que va començar va treballar en altres sèries molt conegudes, com ara Amar es para siempre o Cuéntame cómo pasó.

Jordi Rebellón com a doctor Vilches a 'Hospital central'

La carrera de Rebellón es va centrar principalment en televisió i teatre. Va iniciar-se en el món del teatre amb l'Escola d'Actors de Barcelona, on va estudiar interpretació, cant, veu i ball, però des dels 18 fins als 30 anys va treballar en un banc, professió que els seus pares consideraven més segura que l'actuació. Durant el temps que va treballar al banc, Rebellón va compaginar la seva feina diària amb la televisió i el teatre. "Va arribar un moment en què vaig veure que havia de trencar amb tot. Vaig deixar el banc, vaig agafar l'atur i vaig dir que em volia dedicar a actuar. Tot i així, no em vaig guanyar la vida amb això fins als 41 anys", explicava Rebellón a Al cotxe.

A banda d'actuar, Rebellón també va fer feina darrere les càmeres, ja que va treballar de guionista, ajudant de direcció o coordinador d'espectacles teatrals. L'actor, a més, també va fer una incursió en el món de la literatura: l'any 2015 va publicar Yo quise ser Superman, una novel·la humorística amb crítica social.

Un cop s'ha fet pública la seva mort, molts dels seus companys de professió han volgut recordar-lo. "Ens estimàvem de veritat, que hagis marxat per sempre fa mal a l'ànima. Amic, fins sempre. Has marxat en silenci, home de poques paraules i de grans sentiments", ha dit Lolita al seu Instagram. També ha tingut un record per a ell Silvia Marsó, que va ser companya de repartiment de Rebellón a l'obra Aquí no paga nadie.

stats