Mèdia 17/03/2022

Manresa assegura que "serà un honor" continuar al capdavant d'IB3

Dimarts que ve el ple del Parlament en votarà la renovació com a director de la radiotelevisió pública balear

ARA Balears
2 min
El director general d'IB3, Andreu Manresa.

PalmaEl director general d'IB3, Andreu Manresa, ha assegurat aquest dijous que "serà un honor" tenir el suport del Parlament balear per continuar al capdavant de l'ens públic. Així ho ha afirmat Manresa en la comissió de control de la radiotelevisió pública balear a la Cambra, després que diversos diputats l'hagin felicitat per la seva renovació com a director.

S'ha de destacar que aquest tema s'abordarà en el ple parlamentari de dimarts vinent i s'ha de sotmetre a votació. Això no obstant, els partits que formen el Pacte (PSIB, MÉS per Mallorca i Unides Podem) ja han arribat a un acord per renovar Manresa, després de considerar que garantirà l'estabilitat en el procés d'internalització que s'obre a l'ens públic.

En la comissió, el portaveu parlamentari de Vox, Jorge Campos, partidari de tancar la televisió pública, ha felicitat el director i ha suggerit que aquesta renovació pot ser "un regal enverinat", un fet que Manresa ha descartat afegint que "serà un honor". També ha demanat "deixar a l'espera" les felicitacions, ja que hi ha "un procés democràtic" que s'ha de seguir fins que sigui nomenat.

Cobertura de la guerra d'Ucraïna

En la comissió, Ciutadans i Unides Podem s'han referit a la guerra d'Ucraïna i a la cobertura que IB3 ha fet d'aquest conflicte. Segons Manresa, l'equip desplaçat per narrar la guerra ha realitzat "un treball excel·lent" i un periodisme "sense morbositat ni sensacionalisme". D'acord amb el director, el cost total de la cobertura ha estat de 5.610 euros, amb un cost diari global de 800 euros per persona -càmera, productor i periodista-.

El portaveu adjunt de Ciutadans, Juanma Gómez, ha qüestionat que IB3 enviàs un equip per cobrir el conflicte, després de considerar que es pot fer amb col·laboracions i per mitjà d'agències internacionals. "No feia falta anar allà", ha assenyalat. Manresa ha considerat necessari desplaçar-s'hi per narrar el conflicte i ha defensat que el cost de portar l'equip era "més econòmic" que si s'hagués fet a través de freelance.

stats