Mèdia 07/01/2020

Mediaset posa a prova la fidelitat de parelles en crisi en el seu nou 'reality'

Mónica Naranjo presenta 'La isla de las tentaciones', que s'estrena dijous a Telecinco i a Cuatro

Albert Castellví Roca
4 min
Mónica Naranjo presentarà 'La isla de las tentaciones'

BarcelonaCinc parelles en crisi i vint solters (deu nois i deu noies), amb el poc subtil nom de temptadors i el gens dissimulat objectiu de seduir-los i acabar d’ensorrar la ja delicada salut de les seves relacions sentimentals. Aquests són els ingredients principals del nou reality amb què el grup Mediaset intentarà mantenir, durant les pròximes setmanes, els alts índexs d’audiència que Gran hermano VIP li va garantir durant la tardor. Es tracta de La isla de las tentaciones, un format que des de fa gairebé dues dècades s’ha pogut veure en una vintena de països i que, de fet, l’any 2002 ja va arribar a Espanya, en aquell cas de la mà d’Antena 3 i amb el títol de Confianza ciega.

El programa es desenvoluparà a la República Dominicana, on les parelles estaran separades entre dues mansions de luxe: un dels membres s’instal·larà a Villa Playa i l’altre a Villa Montaña. Els temptadors i temptadores també es repartiran entre les dues cases amb l’objectiu, segons Mediaset, de "trobar l’amor" i disposats a utilitzar qualsevol recurs per aconseguir-ho. I, per si amb això no n’hi hagués prou, la direcció del concurs mostrarà als participants imatges del que fan les seves parelles a l’altra casa, sense especificar-los si són reals o s’han manipulat d’alguna manera. "¿Seran capaços de resistir les temptacions que els oferirà aquesta experiència?", es pregunta Mediaset. En funció de com responguin aquesta pregunta, al final del programa els concursants hauran de decidir si volen tornar a casa amb la mateixa parella, sols o bé "amb el seu nou amor".

De 'reality' a 'reality'

Entre les parelles participants n’hi ha algunes que ja són conegudes pels espectadors habituals de Telecinco i Cuatro. És el cas de la que formen (o formaven) Susana Molina i Gonzalo Montoya, que es van conèixer en un altre reality de Mediaset, la catorzena edició de Gran hermano, emesa el 2013. Sorprenentment, els nombrosos avançaments i filtracions que s’han anat publicant (sovint per la mateixa cadena) durant el rodatge i la promoció del programa ja han permès saber que, després de sis anys de relació, aquesta parella acabarà el concurs trencada. També es van conèixer en un plató de Mediaset, en aquest cas el de Mujeres y hombres y viceversa, Álex Bueno i Fiama Rodríguez. Menys de mig any després ja volaven cap a la República Dominicana, havent-se promès pel camí. Abans de casar-se, però, necessiten saber si poden "confiar el 100% en l’altre", segons diu ella, i per això van decidir participar a La isla de las tentaciones.

Una tercera parella, la que uneix Andrea Gasca i Ismael Nicolás, va sorgir del programa de Cuatro First dates. Després d’un any i mig de relació, ell ha volgut demostrar-li a ella que no és tan gelós com es pensa. En canvi, la Fani, que participa al programa amb el Christofer, reconeix que és "hipergelosa". Tot i així, ha acceptat posar a prova una relació que fa més de set anys que dura i que és la més llarga del concurs. A l'extrem oposat, José Sánchez i Adelina Seres fa només vuit mesos que surten, però asseguren que estan absolutament enamorats l’un de l’altre i que, per tant, no tenen cap por de les temptacions que es trobaran al programa.

Format "transversal"

La isla de las tentaciones tindrà com a presentadora principal Mónica Naranjo, en el que serà el seu segon projecte des del seu fitxatge per Mediaset, després d’haver liderat, l’any passat, Mónica y el sexo a Cuatro. Naranjo és també l’autora i intèrpret de Temptations, el tema que servirà de sintonia per al programa i que el grup Banijay, titular dels drets del format original, utilitzarà a partir d’ara en les noves versions que es produeixin a escala internacional. Per la seva banda, Sandra Barneda moderarà els debats sobre el programa. Barneda ja té experiència amb aquest tipus de formats, ja que anteriorment s'havia fet càrrec dels debats de Gran hermano i Supervivientes, però durant els últims dos anys ha tingut molt poca presència en pantalla.

El nou reality, produït per Mediaset amb la col·laboració de Cuarzo, s’estrena dijous a les 22.40 h, amb una primera gala que s’emetrà simultàniament a Telecinco i a Cuatro. Mediaset presenta el concurs com un nou format "transversal", és a dir, que formarà part de la graella dels seus dos principals canals, tal com ja ha passat amb les últimes edicions de Gran hermano. Tot i que la fórmula va néixer simplement com una manera (poc reeixida) d’impulsar l’audiència de Cuatro en un moment en què la cadena anava molt necessitada d’espectadors, ara el grup la presenta com un valor en si mateixa, per donar més brillantor a l’estrena. De moment, però, Mediaset no ha precisat com es repartiran les gales del programa, i probablement li donarà més o menys presència en cada cadena en funció dels resultats que vagi recollint. S’espera que, almenys a l’inici, les gales setmanals s’emetin per Telecinco mentre que Cuatro es reservarà els debats dels diumenges.

Substitut per a 'Gran hermano'

De fet, en un primer moment s'havia previst que el concurs formés part només de la graella de Cuatro, però a última hora s'ha optat per programar-lo també a Telecinco. Un dels motius que han portat a fer aquest canvi és la decisió de prescindir, almenys de moment, de la nova edició de de Gran hermano Dúo, amb què Mediaset pretenia començar el 2020, i que s'ha descartat a causa de la crisi d'anunciants que ha patit aquest reality durant les últimes setmanes arran de la polèmica pel suposat cas de violació a la casa de Gran hermano l'any 2017. Per substituir-lo es va optar per programar Supervivientes, però aquest format no estarà llest fins a finals de febrer. Per no deixar els seus espectadors orfes de realities fins llavors, Mediaset ha decidit oferir-los primer La isla de las tentaciones.

De totes maneres, el grup no vol desaprofitar la gran capacitat d'atracció d'espectadors que va demostrar, fins abans de Nadal, l'última edició de Gran hermano VIP, i ja prepara El tiempo de descuento, un espai que tornarà a reunir els participants del reality i que, possiblement, coincidirà en el temps amb La isla de las tentaciones.

stats