Mèdia 21/02/2015

IB3 estrena demà el documental ‘El bisbe, l’arquitecte i el baldaquí’

El documental està dedicat a la intervenció d’Antoni Gaudí a la Catedral

Ara Balears
1 min
IB3 estrena demà el documental ‘El bisbe, l’arquitecte i el baldaquí’

PalmaDemà diumenge a les 23 h IB3 Televisió estrena el documental El bisbe, l’arquitecte i el baldaquí. Gaudí a la Catedral de Mallorca, realitzat per La Perifèrica Produccions i Catedral de Mallorca, i coproduït per IB3 Televisió amb la direcció de Cesc Mulet i amb guió d’Elena Ortega.

El documental està dedicat a la intervenció d’Antoni Gaudí a la Catedral. L’estiu del 1904, Gaudí viatjà a Mallorca per dirigir personalment les obres de reforma de la Seu, segons l’encàrrec que li va fer el bisbe Pere Joan Campins. Tots dos volien adaptar l’espai interior de la Catedral al nou corrent litúrgic. Aquest moviment renovador de l’Església, del qual el bisbe Campins és un actiu impulsor, defensa un major protagonisme dels fidels a les cerimònies, l’ús de la música, del cant coral i de la llengua pròpia. Les paraules de Teodor Suau (vicepresident del Capítol de la Catedral), de Pere Fullana (director de l’Arxiu Capitular) i de l’escriptor Gabriel Janer Manila ajuden a traçar el retrat del bisbe Campins.

El film ens introdueix en l’època de canvis transcendentals i presenta les diferents fases del projecte de reforma, a través de fotografies antigues, plànols de l’edifici i efectes digitals. Per contextualitzar i interpretar la intervenció de Gaudí a la Catedral de Mallorca, hi participen Daniel Giralt-Miracle, Rafael Moneo, Jordi Bonet, Mercè Gambús, Miquel Barceló i altres especialistes en la matèria.

El documental aprofundeix en el treball escenogràfic i ornamental que Gaudí realitzà per a la Seu i que va durar fins al 1914. Els diferents especialistes que participen en la cinta aporten la seva versió de per què el projecte de Gaudí quedà en suspens i inacabat.

stats