Ficció
Mèdia 14/03/2023

És hora de dir adeu a la sèrie més feliç de les plataformes?

La comèdia d'AppleTV+, protagonitzada per un optimista entrenador de futbol, estrena la seva darrera temporada

3 min
Imatge de la nova temporada de 'Ted Lasso'

BarcelonaQuan AppleTV+ va aparèixer en el mercat de les plataformes ho va fer sacsejant el talonari i anunciant acords amb un reguitzell de grans estrelles. Amb tot, cap d'elles ha estat tan efectiva com la sèrie Ted Lasso a l'hora de fer-li guanyar certa rellevància en el context de l'streaming. La sèrie protagonitzada per Jason Sudeikis no és només la producció que ha aconseguit situar AppleTV+ en el mapa de les plataformes, sinó que s'ha guanyat la medalla de la ficció més positiva i feliç de l'ecosistema seriòfil. Però tot bon moment acaba, i sembla que l'adeu de la comèdia arribarà amb l'estrena de la tercera temporada, que arrenca aquest dimecres. La sèrie s'anirà emetent setmanalment.

La nova entrega comença amb un to que definitivament sembla indicar el final d'una era. La temporada de futbol està a punt d'iniciar-se al Regne Unit i totes les travesses prediuen que l'equip de Lasso, l'AFC Richmond, acabarà en l'últim lloc de la classificació de la Premier. Aquesta situació preocupa relativament l'entrenador: el seu cap està més centrat a preguntar-se per què encara és a Londres i si val la pena o no viure separat del seu fill, que acaba de tornar als Estats Units un cop acabades les vacances d'estiu. A més, el seu deixeble, el Nathan, ha passat a ser el seu principal enemic en una metamorfosi que recorda moltíssim José Mourinho. El nou "noi meravella" del futbol ha fitxat com a entrenador pel West Ham i des de la seva nova posició es dedica a atacar i ridiculitzar el gairebé sempre afable Ted, que segueix el precepte tan cristià de "parar l'altra galta".

Lasso no és l'únic personatge que viurà canvis i debats personals i professionals. El malcarat Roy Kent (Brett Goldstein) és ara entrenador assistent i, per tant, ha d'estar més implicat que mai en l'equip. Per la seva banda, la seva parella, la Keeley (Juno Temple), està totalment entregada a la seva empresa: ara és la cap de la seva agència de relacions públiques i té molt poc temps per a la seva vida personal.

El final que volien

Jason Sudeikis no ha dit explícitament que la tercera temporada serà la darrera, però no ha calgut. Les declaracions que ha fet durant la promoció dels nous capítols deixen poc lloc al dubte. "Aquest és el final de la història que volíem explicar, que esperàvem explicar, i que desitjàvem explicar. El fet que els espectadors en vulguin més i tinguin curiositat per saber més del que encara no saben –la tercera temporada– és afalagador. Potser el 31 de maig, quan ja s'hagin emès els 12 episodis, diran: «Ja ho hem entès, està bé. No en necessitem més». Però fins que arribi aquest moment agrairem la curiositat", explicava a la revista Deadline.

Bona part de l'equip de la sèrie ha obert la porta a la possibilitat d'ampliar el món de Ted Lasso amb spin-offs. És una possibilitat que Sudeikis, que a part de protagonista és guionista i productor executiu de la sèrie, no ha descartat del tot. Abans d'estrenar Ted Lasso, Sudeikis ja tenia una llarga carrera a la televisió –va ser membre de Saturday Night Live des del 2006 fins al 2013– i el cinema, però ha estat la sèrie d'AppleTV+ el que l'ha fet conegut arreu del món. El personatge del (gairebé) sempre optimista entrenador de futbol li ha permès guanyar els principals premis d'interpretació de la indústria televisiva: dos Emmy, un Globus d'Or i un Critic's Choice. A més, la sèrie ha rebut en dues ocasions l'Emmy a la millor comèdia (un per cada temporada). Farà el triplet gràcies a la temporada del seu comiat?

stats