Ficció
Mèdia 01/03/2023

Què has de veure abans de la tercera temporada de ‘The Mandalorian’?

Avui se n'estrena la tercera temporada a Disney+

Maria Blanch Llardén
2 min
Grogu i el Mandalorian

BarcelonaEn la indústria de l'streaming, el temps passa volant. Fa dos anys es va emetre el final de la segona temporada de The Mandalorian, que avui estrena la tercera a Disney+ i és una de les sèries destacades del març. Els espectadors que vulguin tornar-se a endinsar en l’aventura galàctica no només hauran de recordar què va passar en el seu moment, sinó que també necessitaran una mica d’ajuda per entendre el salt temporal que hi ha a la tercera temporada. Als nous capítols, el personatge principal, el mandalorià Din Djarin, interpretat per Pedro Pascal, es retrobarà amb el seu company Grogu (Baby Yoda), que va marxar amb Luke Skywalker per perfeccionar el seu entrenament com a jedi.

A més d’haver vist les dues primeres temporades de la sèrie, per seguir els nous episodis val la pena donar un cop d’ull a El libro de Boba Fett, una altra de les ficcions de l’univers de Star Wars. Els episodis cinc, sis i set d’aquesta última sèrie incloïen un crossover que servia per explicar què ha estat fent Din Djarin d’ençà que es va separar de Grogu. És també en aquests capítols quan l’espectador descobreix que Djarin ja no és considerat un mandalorià perquè es va treure el casc dues vegades (l'última, quan es va acomiadar de Grogu). Revisar els capítols d’El libro de Boba Fett permet tenir una imatge més panoràmica de la història de The Mandalorian.

Juntament amb aquest crossover, hi ha diferents episodis de la sèrie d’animació Star Wars: la guerra dels clons que poden ajudar a entendre The Mandalorian. La producció d’animació permet descobrir la traumàtica infància del mandalorià. L’episodi 14 de la quarta temporada, A friend in need, inclou moltes referències útils per seguir la sèrie protagonitzada per Pedro Pascal.

A part d’aquestes seqüeles, una altra ficció galàctica que ens pot ajudar a seguir The Mandalorian és Obi Wan Kenobi, la sèrie sobre el mestre d’Anakin i Luke Skywalker.

stats