Mèdia 10/05/2022

La FIFA i EA Sports trenquen la seva unió de vint anys en el món dels videojocs

El videojoc de futbol no canviarà gaire, però ja no inclourà el Mundial i es comercialitzarà amb una altra marca

1 min
Una imatge del videjoc

Després de mesos de negociacions, la companyia de videojocs Electronic Arts i la FIFA, l'organisme rector del futbol mundial, han trencat la seva associació, que ha donat lloc a un dels videojocs més populars del món, el conegut FIFA. Segons avança el New York Times, l'actual acord que mantenien l'empresa i l'organisme havia de finalitzar després de la celebració del Mundial de futbol a Qatar, aquesta tardor, però finalment s'allargarà fins a l'estiu següent, un cop s'hagi acabat el Mundial femení.

El New York Times assegura que el final de la relació comercial no implica que el videojoc hagi de canviar gaire. La majoria dels futbolistes i els clubs que apareixen en el joc seguiran estant disponibles perquè Electronic Arts té acords de llicència amb els equips i les lligues. Tot i així, esdeveniments com el Mundial o altres vinculats a la FIFA ja no estaran disponibles. Un altre aspecte que canviarà serà la marca del joc, que ja no es comercialitzarà amb el nom FIFA.

L'associació entre Electronic Arts i FIFA ha sigut molt lucrativa: durant dues dècades, ha generat 20.000 milions de dòlars en vendes. Un dels motius de ruptura és econòmic, ja que la FIFA volia que EA Sports, que és el seu principal soci econòmic, li pagués almenys el doble dels 150 milions de dòlars que li pagava anualment.

stats