Televisió
Mèdia 02/01/2023

Com és el consum televisiu a les Balears? Més de tres hores al dia i La 1 com a canal preferit

Les dones –tres hores i mitja– i les persones grans –quasi sis hores– són els grups sociodemogràfics que més temps miren la televisió

ARA Balears
1 min
Mirar massa la televisió afavoreix el declivi cognitiu

PalmaAl llarg del mes de desembre del 2022, cada ciutadà de les Illes va mirar la televisió, de mitjana, 181 minuts al dia, un poc més de tres hores. Aquesta és la principal conclusió de l'informe Anàlisi mensual de comportament de l'audiència TV, elaborat per Barlovento Comunicación i recollit per Europa Press. Així i tot, la xifra suposa un descens d'un 3% en comparació amb el mateix mes del 2021.

Segons les mateixes dades, la cadena més vista a les Illes va ser La 1 de Televisió Espanyola (TVE), seguida de Telecinco (Mediaset) i Antena 3 (Atresmedia). Per la seva banda, IB3 va registrar en el darrer mes de l'any una quota de pantalla mitjana del 4,6%, quan el conjunt de cadenes autonòmiques públiques i privades té una mitjana de 8,5%.

Cal destacar, però, que els informatius d'IB3, segons l'informe, van aconseguir al llarg del desembre un 10% de la quota de pantalla. Per tant, de cada deu persones que tenien la televisió encesa, una d'elles mirava l'informatiu. En aquest sentit, l'IB3 Notícies Vespre de l'11 de desembre va ser l'emissió més vista de la cadena, amb una quota superior al 12% i 48.000 espectadors.

D'altra banda, Barlovento Comunicación recull que, si es mira per grups sociodemogràfics, les dones –213 minuts, unes tres hores i mitja– i els majors de 64 anys –352 minuts, quasi sis hores– són els que més van mirar la televisió.

stats