PANDÈMIA
Internacional 20/08/2020

La Xina justifica una macrofesta en un parc aquàtic de Wuhan

Els mitjans oficials diuen que les crítiques responen a "l'enveja" de la resta de països

Ara
1 min
Una piscina de Wuhan el passat 15 d'agost

BarcelonaLa premsa oficial xinesa surt aquest dijous en defensa de la macrofesta en un complex de piscines de Wuhan, la ciutat on va començar la pandèmia de covid-19. Aquesta setmana s'han fet virals les imatges de milers de persones amuntegades banyant-se sense cap mesura de distanciament, en una polèmica que aquests mitjans consideren producte de "l'enveja" fora de les seves fronteres, pel fet que la Xina suposadament hagi pogut controlar la propagació del virus.

Les imatges van ser difoses per l'agència AFP, com una mostra de la tornada a la normalitat a la ciutat, i van generar una onada de crítiques, algunes de les quals culpabilitzaven la Xina per la propagació del virus arreu del món.

El diari oficial Global Times ha sortit al pas de les crítiques assegurant que Wuhan ara "dona la benvinguda a turistes i està recuperant la seva economia, i la seva població creu que això no només és un signe del retorn a la normalitat sinó també un recordatori als països que ara s'enfronten al virus que les mesures estrictes de prevenció tenen resultats".

Amb 11 milions d'habitants, les autoritats xineses van imposar un estricte confinament sobre Wuhan que va sorprendre el món –la majoria de països van trigar setmanes a prendre mesures– i que es va allargar 76 dies. Un mes més tard hi va haver un rebrot que va obligar a imposar restriccions i al qual Pequín va reaccionar fent proves al conjunt de la població. Segons el recompte de la Universitat Johns Hopkins, a la província de Hubei, amb capital a Wuhan, s'han diagnosticat 68.000 dels 89.500 casos detectats a la Xina i 4.512 de les 4.706 defuncions provocades pel coronavirus.

stats