Internacional 12/05/2020

Wuhan farà tests a tota la població després de detectar nous casos

Es prioritzaran les persones més vulnerables i els espais amb més densitat de població

Ara
2 min
Sanitàries de Wuhan celebrant el Dia Internacional de les Infermeres

BarcelonaL’epicentre de la pandèmia, la ciutat xinesa de Wuhan, pren totes les precaucions per evitar una segona onada de contagis. Després que entre diumenge i dilluns es detectessin sis nous casos de transmissió local, la ciutat planeja fer tests als seus 11 milions de ciutadans. Els nous casos, els primers detectats després de l’inici del desconfinament, han obligat les autoritats sanitàries xineses a recordar que les mesures restrictives encara no es poden relaxar totalment.

Segons un document publicat pel govern de la ciutat, al qual ha tingut accés l'agència Reuters, tots els districtes han de presentar un pla en què quedin establerts els passos que seguiran per fer proves als veïns en el termini de 10 dies. El document especifica que les proves han de prioritzar les persones vulnerables i els edificis residencials més densament poblats.

Els nous casos detectats, que ja estaven en quarantena, són persones que vivien en el mateix complex residencial i que prèviament havien sigut classificats com a positius asimptomàtics. Les autoritats sanitàries de la ciutat, que va començar a desconfinar-se el 8 d’abril, fan seguiment de centenars de casos asimptomàtics i, de fet, la Xina només inclou en el seu recompte global de pacients les persones que mostren símptomes de la malaltia. “Hem de contenir amb determinació qualsevol risc de rebrot”, van afirmar dilluns les autoritats sanitàries de Wuhan en un comunicat.

Els nous casos que s’han detectat durant els últims dos mesos a la Xina s’han originat principalment en edificis residencials densament poblats i en hospitals. Arran dels nous casos de Wuhan, Mi Feng, portaveu de la Comissió de Sanitat de la Xina, va assegurar aquest dilluns que les infeccions dels últims 14 dies en set províncies xineses estan sent vigilades i va demanar protocols més estrictes als laboratoris que treballen amb les mostres de possibles malalts de coronavirus. “Necessitem investigar i determinar l’origen de les infeccions i les rutes de transmissió”, va afirmar.

Dissabte passat, a la província de Jilin, al nord-est del país, es va informar d’un focus d’infeccions autòctones a la ciutat de Shulan, que ja ha estat classificada pel govern de la Xina com a àrea d’alt risc. Shulan (700.000 habitants) és l’única ciutat de la Xina que actualment té aquesta designació.

stats