Internacional 02/06/2021

La Universitat Internacional de Florida dedicarà una exposició a la trajectòria de Barbra Streisand

La mostra inclou, entre altres, les primeres disfresses i els primers contractes de l'artista, que complirà 80 anys l'any que ve

2 min
Fotografia cedida per la Universitat Internacional de Florida (FIU) on apareix Barbara Streisand

BarcelonaHello, gorgeous, una exposició "eclèctica" que inclou disfresses, fotos, vídeos, portades de discos i altres objectes de l'artista nord-americana Barbra Streisand, es podrà veure a partir de l'octubre al Museu Jueu de la Universitat Internacional de Florida (JMOF-FIU). Segons ha anunciat la institució, la mostra dedicada a la megaestrella i llegenda vivent Barbra Streisand, que complirà 80 anys el 2022, està projectada com un cop d'ull a la seva vida a Brooklyn, els seus primers passos cap a la fama, la seva extraordinària carrera i el seu activisme. "Estem molt orgullosos de ser l'únic museu de fora de la ciutat de Nova York que acull aquesta exposició, que explora la vida d'una llegenda vivent i ho acompanya d'una programació educativa estel·lar", ha declarat la directora executiva del museu, Susan Gladstone Pasternack. L'exposició, l'objectiu de la qual és celebrar la vida de l'actriu i cantant nascuda el 1942 a Brooklyn, Nova York, es va estrenar anteriorment a la ciutat dels gratacels, al Temple Emanu-El Streicker Center.

La mostra inclou l'anuari de Streisand del 1959, de l'escola de secundària Erasmus Hall, així com alguns dels seus primers contractes en clubs nocturns, incloent-ne un del famós Bon Soir, de Nova York. També es podrà veure el seu vestit original amb la samarreta de mariner del seu primer especial de televisió, My name is Barbra; la túnica original que va fer servir a la pel·lícula musical Yentl (1983), i un retrat seu que es va utilitzar per a la portada de la revista Time el 1964, prestat per la Galeria Nacional de Retrats Smithsonian de Washington, entre altres objectes personals.

Streisand en un rodatge a Kenya

"Barbra Streisand és una figura rellevant, la seva gran veu, el seu sentit de l'humor i una carrera aclamada han consolidat el seu estatus com una de les artistes més brillants", diu la comissària de l'exposició, Jacqueline Goldstein. D'acord amb la curadora, "l'activisme pels drets civils de la Barbra, juntament amb la seva filantropia, rivalitzen amb els èxits de les seves carreres d'actriu i cantant combinades". Hello, gorgeous, amb un títol referencial a la famosa pel·lícula Hello, Dolly!, és "una finestra a la dona que hi ha rere l'estrella còmica, lluitadora, forta i ferotge".

El museu, situat a Miami Beach, assenyala que "Streisand era (i és) coneguda per ser ella mateixa sense demanar perdó durant una època en la qual la seva personalitat i el seu estil es negaven a ajustar-se a la visió de la feminitat de qualsevol altra persona". Streisand, que va començar com a cantant de cabaret a Manhattan, "va redefinir la celebritat femenina, aplanant el camí perquè una nova generació de dones artistes, i milions de jueves, poguessin ser elles mateixes sense demanar disculpes", diu el comunicat. Durant la seva llarga carrera, Streisand va treballar a Broadway, va protagonitzar més de dues dotzenes de pel·lícules importants, va rebre 52 discos d'or i 31 de platí, va guanyar innumerables premis i ha triomfat en gairebé tots els camps de l'entreteniment.

Streisand interpretant la cançó principal del film 'A star is born', que li va valer l'Oscar
stats