Internacional 26/05/2019

Trump treu ferro als nous míssils de Corea del Nord durant la seva visita al Japó

El president nord-americà i Shinzo Abe intenten acordar un nou tractat comercial

Ara
2 min
Trump treu ferro als llançaments de míssils de Corea del Nord durant la seva visita al Japó

BarcelonaEl president dels Estats Units, Donald Trump, ha tret ferro aquest diumenge als últims llançaments de míssils de Corea del Nord, que a principis de maig va reprendre les proves balístiques després de més d’un any de distensió militar. Trump es troba precisament de viatge oficial al Japó quan ha escrit un tuit en què assegurava que no li preocupaven gens els llançaments d’"armes petites" de Kim Jong-un.

"Tinc confiança que el líder Kim complirà la promesa que em va fer [de desnuclearitzar la península Coreana], i també vaig somriure quan va qualificar Joe Biden de persona amb intel·ligència baixa", ha afegit el president al tuit, en al·lusió a l’exvicepresident Biden, que encapçala la cursa per la nominació demòcrata a les eleccions presidencials del 2020.

Però la poca importància que Trump dona als nous llançaments de míssils nord-coreans topa amb la posició del seu amfitrió al Japó, el primer ministre Shinzo Abe, amb qui va esmorzar i després va anar a jugar a golf en el segon dia de la seva visita oficial al país.

Abe va qualificar el llançament de diversos míssils al mar del Japó com a "molt lamentables", amb una contundència més pròxima, de fet, a la posició de l'assessor de Trump John Bolton, el falcó republicà que va advertir Kim Jong-un que s'arriscava a més sancions.

Amb tot, el principal tema de debat en la trobada d'aquest cap de setmana entre els dos mandataris era la guerra comercial, perquè Trump ha amenaçat el govern japonès d'establir aranzels a les seves exportacions d'automòbils si es manté el dèficit comercial entre els dos països. No obstant això, Trump s'ha compromès a negociar un nou tractat comercial bilateral amb el Japó per resoldre aquestes qüestions després de les eleccions japoneses, previstes per al juliol.

Després d'esmorzar junts i jugar a golf, Trump i la seva dona Melania van ser convidats a un torneig de sumo, la lluita tradicional japonesa, en què el president nord-americà va ser l'encarregat de lliurar el trofeu.

stats