Internacional 14/08/2013

Busquen una tortuga amb aspecte de cocodril que va arrencar un tros del taló d'Aquil·les a un nen

L'alcalde d'Irsee, a Baviera, ha ofert una recompensa de 1.000 euros a qui trobi l'exemplar

Ara
2 min

BarcelonaLa tortuga mossegadora al·ligàtor és un animal carnívor, que viu en espais amb aigua dolça, i és originària d'Amèrica del Nord. Però, per raons que es desconeixen, un exemplar de l'espècie està en llibertat en un llac d'Irsee, una petita població bavaresa. L'animal ha situat el poble en el focus d'atenció dels mitjans de comunicació internacionals des que dilluns passat va atacar un nen de vuit anys, a qui va arrencar un tros del taló d'Aquil·les quan nedava al llac de la localitat.

En un principi, quan es va produir l'atac, els equips d'emergències van pensar que la ferida al taló s'havia produït amb algun objecte tallant, com un vidre. Però, un cop a l'hospital, els metges van adonar-se que la gravetat de la ferida no podia haver estar sigut per un vidre: van fer fotos de la ferida i les van enviar a l'Institut Zoològic de Munic. La resposta dels experts va ser contundent, segons recull l''Spiegel': la ferida només podia haver sigut causada per una tortuga mossegadora. Des d'aleshores, el llac de la localitat està buit de banyistes i l'alcalde d'Irsee ha ofert 1.000 euros a qui aconsegueixi caçar l'animal, tot i que ha insistit que ha de ser capturat viu, per tal de ser transportat a un zoològic. A Barcelona, el Zoo té exemplars de l'espècie.

La tortuga mossegadora al·ligàtor és un animal carnívor, que es pot trobar en llacs i rius a la zona nord dels Estats Units i el Canadà. Pot arribar a fer 75 centímetres i pesar uns 80 quilos. La seva dieta és variada: preferentment peixos, tot i que també menja insectes aquàtics, cargols i qualsevol animal que pugui capturar i manipular. Això fa que l'incident d'Irsee, tot i que insòlit a Baviera, no ho sigui tant en alguns punts de l'Amèrica del Nord, on sovint hi ha situacions de pànic provocades no només pel fet que el rèptil mossegui, sinó també pel seu aspecte, amb un cap que recorda el d'un cocodril.

stats