Internacional 16/04/2022

Rússia prohibeix l'entrada al país de Johnson i dotze membres més del govern britànic

El govern rus amenaça d'ampliar la llista

ARA Balears
1 min
BORIS JOHNSON

PalmaEl Ministeri d'Afers Exteriors de Rússia ha anunciat aquest dissabte que ha prohibit l'entrada al país del primer ministre britànic, Boris Johnson; de la secretària d'Exteriors del Regne Unit, Liz Truss; del secretari de Defensa, Ben Wallace, i de deu càrrecs més de Downing Street.

La mesura s'ha pres "atesa l'acció hostil sense precedents del govern britànic, en particular la imposició de sancions contra alts funcionaris russos", segons ha informat el Kremlin en un comunicat recollit per Reuters. El govern rus amenaça d'ampliar la llista.

Una comitiva ucraïnesa liderada pel primer ministre es reunirà amb l'FMI i el G-7 a Washington

El primer ministre ucraïnès, Denís Xmihal, juntament amb una comitiva d'alts funcionaris de Kíiv, assistirà a les reunions del Fons Monetari Internacional i del Banc Mundial la setmana vinent a Washington. Segons fonts del govern ucraïnès consultades per Reuters, també es reunirà amb el G-7.

Les trobades tindran un fort component econòmic, ja que, segons ha afirmat el ministre de Finances ucraïnès, Serhí Marxenko, el PIB del seu país pot caure entre un 30% i un 50% aquest any.

stats