Regne Unit

La reina d'Anglaterra passa una nit a l'hospital per diverses proves

La monarca, de 95 anys, ja torna a ser al castell de Windsor "amb bon ànim"

ARA
2 min
La reina Elisabet II en un servei religiós a l'abadia de Westminster

BarcelonaLa reina Elisabet II d'Anglaterra, de 95 anys, va passar la nit de dimecres hospitalitzada per sotmetre's a una exploració mèdica, després de suspendre en l'últim moment un viatge a Irlanda del Nord per ordre del metge. Dijous al migdia, però, ja havia tornat al castell de Windsor, segons va informar hores més tard el Palau de Buckingham.

La notícia de la seva hospitalització no s'havia fet pública fins que el diari The Sun ho va revelar en una informació exclusiva dijous a la nit, fet que va forçar el palau a confirmar-ho. "Seguint el consell mèdic de descansar durant uns dies, la reina va anar a l'hospital dimecres a la tarda per unes proves preliminars, ha tornat al castell de Windsor avui [per dijous] a l'hora de dinar i es manté en bon ànim", deia el comunicat oficial.

Els mitjans britànics donen per entès que la seva possible malaltia no té a veure amb el covid-19. En els últims dies havia mantingut una agenda activa i se l'havia vist en diversos actes amb bon aspecte, però la seva edat avançada és motiu de preocupació.

Per primer cop amb bastó i sense Martini

Just la setmana passada la monarca va aparèixer en un acte fent servir per primera vegada un bastó, un estri que només havia portat els anys 2003 i 2004, quan va ser sotmesa a una operació de genoll. També va transcendir a mitjans d'aquest mes que els metges havien ordenat a la reina renunciar al seu Martini nocturn.

Des de la mort del seu marit, el príncep Felip, als 99 anys, l'abril d'aquest any, la monarca havia mantingut una agenda molt plena. Fonts del palau asseguraven dimecres que la reina havia accedit "de mala gana" a cancel·lar el seu viatge a Irlanda del Nord, que havia de durar dos dies. Aquella mateixa tarda va viatjar en cotxe fins a l’Hospital King Edward VII, situat al centre de Londres, on va passar la nit i va ser sotmesa a diverses proves. És la seva primera hospitalització en 13 anys, després que l'any 2013 també va ser ingressada una sola nit en el mateix centre per tractar-se d'una gastroenteritis.

Des de l'any 2015 la reina Elisabet II és la sobirana més longeva i amb més anys de regnat de la Corona britànica, després de superar la seva rebesàvia, la reina Victòria.

stats