Estats Units
Internacional 03/08/2023

La molt privada vida de Melania Trump

Mentre el seu marit busca tornar a la Casa Blanca i compareix als tribunals, l'ex primera dama ha decidit quedar-se fora de l'ull públic

Lisa Lerer i Katie Rogers / The New York Times
4 min
Melania Trump

Nova York / WashingtonDes que va sortir de la Casa Blanca, el món de Melania Trump s'ha fet més petit. Tal com a ella li agrada. Resguardada darrere de les portes tancades de les seves tres cases, el seu món es limita a un petit cercle: el seu fill, els seus pares ja grans i un grapat de vells amics. Visita els seus perruquers, consulta Hervé Pierre, el seu estilista de tota la vida, i de vegades es reuneix amb el seu marit per sopar els divendres a la nit als seus clubs. Però el seu objectiu màxim és una campanya personal: ajudar el seu fill Barron, de 17 anys, en la recerca d'universitat.

El que no ha fet, malgrat les invitacions del seu marit, és aparèixer en la campanya electoral. Tampoc ha estat al seu costat en cap de les seves compareixences davant dels tribunals. Així passa els dies Melania Trump, ex primera dama, actual cònjuge d'un candidat en campanya i esposa d'una de les figures més divisòries de la vida pública nord-americana. A diferència de les predecessores, no hi ha plans per a una gira de conferències, un llibre o una gran expansió de les seves activitats de beneficència, la majoria de les quals, diuen persones properes als Trump, no són del tot visibles per al públic.

En la seva vida després de ser primera dama, vol el que no va poder aconseguir a la Casa Blanca: una sensació de privadesa. Aquests intents de retirar-se de la vida pública s'han vist obstaculitzats pel seu marit, que l'ha tornat a convertir en la dona d'un candidat. Mentre Donald Trump s'enfronta a una tercera imputació als tribunals, ella ha guardat un silenci indestructible sobre el creixent risc judicial. Melania Trump no s'ha deixat veure en públic des que Trump va anunciar la seva campanya al novembre i no va ser fins al maig que en va parlar, quan finalment va manifestar-li públicament el seu suport en una entrevista amb Fox News Digital: "Té el meu suport i esperem recuperar l'esperança per al futur i governar els Estats Units amb amor i fortalesa", va dir.

La seva absència actual és una diferència notable amb l'inici de la primera campanya de Trump, quan Melania Trump, amb un vestit blanc sense tirants, va baixar per l'escala mecànica daurada de la Torre Trump, davant del seu marit.

Melania Trump manté el contacte i l'amistat amb un reduït grup de persones de la seva època a la Casa Blanca, entre les quals la dissenyadora Rachel Roy i Hilary Geary Ross, la destacada filantropa de Palm Beach i esposa de Wilbur L. Ross, exsecretari de Comerç de Trump. Segueix molt unida als seus pares, que tenen un apartament a la Torre Trump de Manhattan i han estat vistos en esdeveniments de Trump a Mar-a-Lago, el club privat i residència dels Trump. “Des del seu punt de vista i el dels seus amics, ha passat per moltes coses, que l'han convertida en una dona forta i independent”, diu R. Couri Hay, publicista que va conèixer Melania Trump a Nova York abans que se n'anés a Washington. “Ha après a tancar portes i persianes i estar en privat. No veiem gaires coses, no sentim gaires coses”.

Melania Trump va declinar una sol·licitud d'entrevista. Aquest relat es basa en una desena d'entrevistes amb associats, ajudants de campanya i amics, la majoria dels quals van parlar sota condició d'anonimat perquè no estaven autoritzats a discutir els detalls privats de la seva vida. A les seves xarxes socials es dedica bàsicament a promocionar la venda de cromos virtuals, NFT o tokens no fungibles que inclouen dibuixos digitals dels seus ulls o guarnits nadalencs de la Casa Blanca.

En privat defensa el seu marit i comparteix la creença que estan sent atacats injustament

Persones properes a la família afirmen que la falta de suport públic de Melania Trump no s'ha de confondre amb desaprovació o indiferència. Ella continua defensant el seu marit i comparteix la seva creença que la seva família està sent atacada injustament. Desconfia molt dels principals mitjans de comunicació i és una àvida lectora del Daily Mail a internet, on segueix la cobertura de Trump que fa el tabloide conservador britànic.

Melania Trump mostra un particular escepticisme davant el cas d'E. Jean Carroll, que va obtenir 5 milions de dòlars per danys i perjudicis en un judici en què va acusar Trump d'abusos sexuals i difamació, segons dues persones familiaritzades amb l'ex primera dama. Quan Melania Trump va veure la cobertura de la declaració del seu marit en el cas es va enfurismar amb el seu equip legal per no haver-hi presentat més objeccions. També ha qüestionat en privat per què Carroll no podia recordar la data exacta de la suposada agressió.

Tot i això, Melania Trump creu que, malgrat els riscos judicials, Trump podria tornar a la Casa Blanca l'any que ve. En privat ha mostrat curiositat per Casey DeSantis, la dona de Ron DeSantis, el governador de Florida i principal rival de Trump. Casey DeSantis és una assessora propera al seu marit, amb una presència habitual als seus esdeveniments i que fa campanya pel seu compte pel seu marit. En l'entrevista a la Fox, Melania Trump va reflexionar sobre la possibilitat de tornar a ser primera dama i va afirmar que, si tenia una segona oportunitat en el càrrec, “prioritzaria el benestar i el desenvolupament dels nens”.

stats