Internacional 31/05/2021

El príncep Enric es va assabentar de la mort de Felip d'Edimburg gràcies a un policia de Califòrnia

A Buckingham van voler evitar de totes totes que descobrís per la premsa que el seu avi havia mort

2 min
El príncep Enric es fa surfista

BarcelonaEl 9 d'abril va morir el príncep Felip, duc d'Edimburg, als 99 anys. Des de llavors no s'han deixat de conèixer detalls sobre com es va produir tot l'engranatge de l'enterrament i de la comunicació institucional. Els últims assenyalen el príncep Enric, que viu a Califòrnia amb la seva dona, Meghan Markle, des de fa un any i escaig. El portal TMZ ha revelat ara com el duc de Sussex es va assabentar de la mort del seu avi, en ple desfasament horari entre Londres i Los Angeles. Segons fonts policials citades per aquest mitjà, el dia de la defunció, algú de l'ambaixada dels Estats Units a Londres va començar a trucar a Enric cap a les 3 de la matinada, a Califòrnia, per informar-lo que el seu avi patern havia mort.

Segons publica el citat mitjà, no queda clar si el fill petit de Lady Di tenia el telèfon apagat o si simplement no el van sentir perquè estaven dormint. El cas és que ningú va respondre i que, per aquest motiu, a palau van haver d'activar un altre procediment. Finalment, el representant de l'ambaixada va trucar al departament del Xèrif de Santa Bárbara, a Califòrnia, i va reclamar que un oficial anés a la propietat d'Enric i Meghan, a la localitat de Montecito, per informar-lo que l'ambaixada del seu país estava intentant comunicar-se amb ell amb urgència. El departament del Xèrif va obeir i un agent es va acostar a les portes de la propietat de la mansió d'Enric i Meghan i allà va avisar que el príncep anglès estava sent reclamat amb urgència a l'ambaixada. Va ser llavors quan Enric va trucar a l'ambaixada, des d'on li van dir que havia mort el seu avi.

Funeral del duc Felip d'Edimburg

La família reial britànica, que no va trobar en cap dels seus membres un voluntari per comunicar a Enric la trista notícia, volia evitar de totes totes que el príncep s'assabentés a través dels mitjans de la mort del duc. Això hauria pogut propiciar una nova victimització mediàtica d'Enric i hauria pogut ser aprofitat per ell per fer unes noves declaracions contra la família reial britànica, contra la qual ha disparat molts cops des que en va sortir. El fill petit del príncep Carles va saber la notícia aproximadament una hora abans que es difongués als mitjans.

stats