Internacional 08/11/2019

Primera víctima mortal en les protestes a Hong Kong

L'estudiant va caure de l'altura d'un pis durant els enfrontaments entre la policia i els manifestants

Ara
2 min
Homenatge a Chow Tsz-lok, el jove de 22 anys mort en una caiguda durant les protestes a Hong Kong.

BarcelonaUn jove de 22 anys, estudiant de la Universitat de Ciència i Tecnologia, és la primera víctima mortal dels enfrontaments entre els manifestants i la policia en les protestes de Hong Kong. El cap de setmana passat, Chow Tsz-lok va caure des del tercer pis d'un pàrquing fins al segon durant les corredisses fugint de la policia en els enfrontaments entre manifestants i forces de l'ordre.

El jove havia estat hospitalitzat i ha mort aquest divendres a causa dels danys cerebrals ocasionats per la caiguda, un fet que podria esperonar encara més les protestes que porten mesos als carrers de la ciutat semiautònoma i que continuen denunciant la dura repressió policial.

Es tracta de la primera víctima mortal que es produeix durant els enfrontaments entre la policia i els manifestants. L'1 d'octubre un jove va resultat ferit de bala al pit quan la policia li va disparar amb foc real i va haver de ser intervingut quirúrgicament, però va sobreviure.

Segons The Guardian, el dia que Chow va caure, els manifestants havien intentat interrompre la boda d'un policia que tenia lloc a la zona. La policia va

Estudiants universitaris i joves en general són els que lideren les manifestacions de centenars de milers de persones que han ocupat els carrers de Hong Kong des del juny per reclamar més democràcia i protestar contra l'excessiva ingerència xinesa en els afers de l'excolònia britànica.

Les protestes van arrencar pel rebuig a un projecte de llei d’extradició que pretenia permetre el trasllat de detinguts a la Xina per ser jutjats allà, un projecte ara ja anul·lat per la cap de l'executiu de Hong Kong. Però la mobilització va evolucionar aviat cap a una crida més àmplia a la democràcia i ha esdevingut ja un dels principals reptes polítics per al president xinès Xi Jinping des que es va assumir el càrrec el 2012.

stats