Alemanya

La policia alemanya mata un home que havia comès un parricidi i retenia dues persones

Un ampli dispositiu policial, que ha aconseguit alliberar els ostatges, ha acabat amb la mort del sospitós

ARA
2 min
La policia acordona la zona propera al centre comercial de Dresden on hi ha una presumpta presa d'ostatges.

BarcelonaUn home de 40 anys ha matat la seva mare i després ha retingut com a ostatges dues persones en un centre comercial de Dresden, a l'est d'Alemanya, i ha mantingut la ciutat en alerta durant dues hores. Un ampli dispositiu policial s'ha desplegat a la zona, que ha estat acordonada, i finalment ha aconseguit alliberar els segrestats. Fonts policials han informat més tard que l'atacant havia resultat "ferit mortalment en el marc de la seva detenció i l'alliberament dels ostatges".

L'home, de nacionalitat alemanya, havia matat la seva mare, de 62 anys, abans de dirigir-se cap al centre comercial. "El departament de policia de Dresden està duent a terme una operació al centre de Dresden. El rerefons és la sospita d'una situació d'ostatges", deia aquest matí la policia en un comunicat a la seva web. Dues hores després, a Twitter, anunciava que "la situació amb ostatges" s'havia "acabat" i que "dues persones aparentment il·leses" eren a càrrec seu.

Segons el diari alemany Bild, després de matar la seva mare, l'home havia intentat assaltar una emissora de ràdio, però finalment s'ha dirigit cap al centre comercial. La dona l'ha matada al seu pis del districte de Prohlis, al sud-est de Dresden. Després, l'agressor ha intentat irrompre a l'emissora Radio Dresden, però, tot i que ha disparat contra la porta d'incendis de l'entrada principal, no ha aconseguit accedir-hi. "Afortunadament, tot el personal s'ha pogut mantenir fora de perill", ha dit a Bild el responsable de Radio Dresden, Tino Utassy, que ha alertat la policia.

Quan han arribat els agents, l'home ha fugit amb el seu vehicle i s'ha atrinxerat en una drogueria al centre comercial Altmarktgalerie, on ha retingut diversos ostatges. S'ha desplegat llavors un nombrós dispositiu policial, que ha acordonat la zona. Dues hores després, la policia donava la situació per resolta: alliberava els dos ostatges i anunciava la mort de l'atacant. També ha anunciat que aixecaven les restriccions al centre de Dresden, però que el mercat de Nadal de Striezelmarkt continuava tancat, de moment.

stats