Pandèmia
Internacional 20/10/2022

Pequín endureix les restriccions per 18 casos de covid en ple Congrés del Partit Comunista

Diversos edificis de la capital es confinen i s'imposa el test obligatori per entrar en gimnasos i supermercats

ARA
2 min
Instal·lació per fer la prova de covid-19 a Pequín.

BarcelonaEn una ciutat de 21 milions d'habitants, 18 nous casos de covid-19 en un dia pot semblar molt poc. Però si aquesta ciutat és Pequín i el "brot" es produeix en ple Congrés del Partit Comunista Xinès, la situació pot derivar en una psicosi. Les autoritats de la capital xinesa, de fet, han ordenat els tests obligatoris per entrar en llocs concorreguts i han posat diversos edificis residencials sota confinament.

El mateix president Xi Jinping, en el seu discurs d'inauguració d'aquest congrés diumenge passat va deixar clar que l'estricta política de covid zero de la Xina no afluixarà el més mínim. I els fets ho confirmen. La reunió de més de 2.300 delegats del Partit Comunista Xinès a Pequín ha deixat un més que esperat increment de casos de covid-19, tot i que les xifres són mínimes. Els 18 nous casos de l'últim dia han fet elevar a 197 el total dels últims 10 dies –en una ciutat tan densament poblada com aquesta– i això és quasi quatre cops més que els 49 casos de l'últim període de 10 dies.

En conseqüència, s'han imposat noves PCR, per als contactes i individus de risc, però també per a tothom que vol entrar en espais on s'hi pot congregar una multitud, des de supermercats fins a gimnasos. Diversos blocs de pisos de la capital s'han tancat i els seus veïns estan confinats durant tres dies, un termini que pot allargar-se si hi ha nous casos.

Malgrat el malestar ciutadà que totes aquestes mesures estan provocant, les crítiques a les xarxes i els costos que suposa per a l'economia del país, la política estricta imposada pel govern xinès no s'atura. Es persegueix la quimera de reduir les infeccions a zero.

La ciutat de Xangai, que va patir un sever confinament total fa uns mesos, ha anunciat la creació d'un centre de quarantena amb 3.250 llits en una petita illa propera al centre de la ciutat. Entre abril i maig d'aquest mateix 2022, quan el món sencer havia recuperat pràcticament la normalitat, aquesta superpoblada ciutat es tancava totalment com a l'inici de la pandèmia. La política de covid zero està aïllant encara més la Xina de la resta del món, amb mesures de quarantena per a tothom que entri que ranegen la paranoia.

stats