Església catòlica

El papa Francesc, ingressat per problemes cardíacs i respiratoris

El Vaticà diu que era una visita programada, però els mitjans italians apunten que s'ha trobat malament al migdia

ARA
1 min
El papa Francesc durant l'audiència general d'aquest dimecres 29 de març.

BarcelonaEl papa Francesc ha estat ingressat aquest dimecres a l'hospital Gemelli de Roma. Tot i que la visita mèdica estava programada amb antelació, alguns mitjans italians com el Corriere della Sera asseguren que el motiu de l'ingrés eren "problemes cardíacs i respiratoris". Segons aquests mitjans, el pontífex ha presentat aquestes dificultats a última hora del matí i ha estat traslladat a l'hospital amb ambulància, tot i que diuen que la situació "no és preocupant".

El Vaticà només informa que Francesc ha estat traslladat a l'hospital "per a controls programats anteriorment", sense esmentar-ne el motiu. L'ingrés hospitalari tampoc ha estat confirmat oficialment, però els mitjans italians el donen per segur perquè, segons Efe, el personal de seguretat del Papa ha estat alertat per passar la nit al desè pis del Policlínic Agostino Gemelli, reservat als pontífexs. De moment, sembla que l'agenda del Papa s'ha cancel·lat els dos dies vinents, perquè se li puguin fer els controls necessaris.

Durant l'audiència general d'aquest dimecres al matí se l'ha vist en bon estat. Però segons Il Messaggero, just després ha estat quan Francesc ha mostrat dificultats respiratòries que els seus metges han considerat alarmants.

En una entrevista recent amb l'agència AP, Francesc, de 86 anys, va explicar que tornava a tenir diverticles, un problema pel qual va haver de ser operat el juliol del 2021 i se li va extirpar una petita part del còlon, però que en general estava bé de salut. Des d'aleshores, ha patit també un petit problema al genoll dret que l'obliga a caminar amb bastó o amb cadira de rodes, i ha assegurat diverses vegades que no es volia operar.

stats