Internacional 01/05/2015

Uns neonazis assalten un acte del Primer de Maig a Alemanya

Un grup de 50 ultres han atacat una concentració d'uns 200 sindicalistes a Weimar

Efe
1 min
La policia controla un acte del Primer de Maig a Berlín. REUTERS

BerlínUn grup d'uns 50 neonazis han irromput aquest divendres en una concentració sindical del Primer de Maig a la ciutat alemanya de Weimar (a l'est del país) i han assaltat la tribuna, han tret el micròfon a l'orador i han provocat un aldarull en què han quedat ferides quatre persones.

L'atac s'ha produït mentre es dirigia a les 200 persones presents a l'acte el diputat socialdemòcrata al Bundestag (Parlament Federal) Carsten Schneider, sobre el qual els radicals s'han llançat cridant proclames ultradretanes.

Fonts policials han informat que s'han fet 29 detencions, mentre que el mateix Schneider ha descrit els neonazis com a "altament agressius", a través del seu compte a Twitter.

Entre les pancartes que portaven els atacants n'hi havia una dels Joves Nacionals Democràtics, la branca juvenil del partit ultradretà Partit Nacional Democràtic (NPD), i altres amb missatges en què es qualificava els sindicats de "traïdors".

La jornada del Primer de Maig està considera d'alta conflictivitat a Alemanya, ja que hi conflueixen tant les tradicionals concentracions sindicals com altres de l'esquerra radical i també de neonazis.

stats