Xarxes

Musk dissol el consell assessor contra els discursos d'odi de Twitter

El cap de confiança i seguretat de la companyia ha de marxar de casa per les amenaces de mort

2 min
Elon Musck, propietari de Twitter

BarcelonaTwitter ha tancat abruptament el seu Consell de Confiança i Seguretat, un grup format per un centenar de membres de la societat civil que assessorava la companyia contra els discursos d'odi, l'explotació infantil o la prevenció del suïcidi. El propietari de la companyia, el magnat Elon Musk, ha dissolt l'organisme minuts abans que comencés una reunió prevista per aquesta matinada. Aquest dilluns també s'ha sabut que el cap de seguretat de l'empresa, Yoel Roth, ha hagut de marxar de casa seva després d'haver rebut amenaces i atacs personals, entre d'altres per part de Musk.

Membres del Consell han fet arribar a diversos mitjans nord-americans una captura de l'e-mail que han rebut signat com a "Twitter", que els anuncia la dissolució de l'organisme. "La nostra feina per fer de Twitter un lloc segur i informatiu continuarà avançant de manera més ràpida i agressiva que mai i les seves idees continuaran sent benvingudes per assolir aquest objectiu", hi diu. Segons The Wall Street Journal, l'empresa s'ha justificat dient que el consell "no és la millor estructura per incorporar les opinions externes".

La decisió arriba en plena controvèrsia pels canvis imposats per Musk després d'adquirir la companyia, que entre altres coses han suposat una política d'"amnistia" a comptes suspesos per violar les normes de la xarxa social, com la de l'expresident Donald Trump. El magnat, que va comprar Twitter per 44.000 milions de dòlars, va anunciar que crearà un "consell de moderació de continguts" amb representants amb punts de vista "molt divergents" que inclourà "la comunitat de drets civils i grups que combaten la violència alimentada per l'odi".

El cap de seguretat amenaçat

Com a cap de seguretat i confiança, Yoel Roth ha estat implicat en les decisions de suspendre comptes i moderar continguts. Musk ha fet públiques les comunicacions internes que Roth va tenir amb altres responsables de la companyia i ha tergiversat la seva recerca acadèmica sobre abús infantil, cosa que ha desencadenat una onada d'atac contra el responsable, que ha hagut d'acabar marxant de casa amb la seva família.

Un dels últims blancs de les crítiques de Musk ha estat Anthony Fauci, el cap de salut pública dels Estats Units que ha estat al capdavant de la lluita contra la pandèmia. En un comentari homòfob, Musk va tuitar: "Els meus pronoms són Processar/Fauci", parodiant l'habitual identificació de gènere de les persones LGTBI a les xarxes.

Un comentari que l'alinea amb els plantejaments de l'altright, que critica les mesures de contenció del virus. La Casa Blanca va respondre titllant de "perillosos" i "repugnants" els missatges de Musk. Fauci també ha patit amenaces de mort després de ser criticat per Trump i diversos polítics conservadors que rebutjaven la vacunació, el distanciament social o les mascaretes.

stats