Portugal
Internacional 28/03/2023

Dues dones mortes en un atac amb ganivet en un centre islàmic de Lisboa

El primer ministre portuguès, António Costa, diu que tot apunta a un "acte aïllat"

ARA
1 min
Desplegament policial al centre Ismailita de Lisboa, després de l'atac.

BarcelonaAlmenys dues dones han mort per ferides d'arma blanca aquest dimarts en un centre islàmic de Lisboa, on diverses persones més han quedat ferides. El presumpte autor ha estat ferit i detingut, i la policia creu que ha actuat sol i considera la situació "controlada". L'atac s'ha produït en el mes del Ramadà, sagrat per als musulmans. També hi ha diversos ferits. El primer ministre portuguès, António Costa, ha dit que és massa aviat per valorar les motivacions de l'autor de l'atac, però ha assegurat que tot indica que es tracta d'un "cas aïllat".

Segons la cadena pública RTP, l'agressor és d'origen afganès, un home que viu a les rodalies de Lisboa, i les dues víctimes mortals són treballadores del centre: una d'elles, de 40 anys, era professora d'anglès de l'atacant i l'altra, de 20 anys, era alumna de la mateixa classe i també de nacionalitat afganesa. La policia ha explicat que l'atac s'ha produït cap a les 11 del matí hora local i l'agressor anava armat amb un ganivet de grans dimensions. L'atacant hauria estat ferit de bala pels agents després d'haver-se negat a complir les seves ordres i està hospitalitzat.

Segons apunta el Correio da Manhá, l'atacant tenia tres fills i la seva dona havia mort en un camp de refugiats a Grècia. L'home patiria problemes psicològics segons l'Associació de la Comunitat Afganesa de Lisboa.

stats