Internacional 19/09/2017

Suïssa investiga diversos vàters embussats amb bitllets de 500 euros

La fiscalia investiga deu milions d'euros trobats a les clavegueres del UBS Bank i dels restaurants del voltant

Ara
1 min
01. Estoc de bitllets  de 500 falsos. 02. Un mosso dins un moble utilitzat  en un rip deal.

BarcelonaEls vàters d'una sucursal d'UBS a Ginebra i de tres bistrots propers van patir al maig l'embús més dispendiós de la història: s'hi van trobar fins a 83.000 euros en bitllets de 500 obstruint els conductes d'aigua. L'origen dels bitllets encara és desconegut, però la principal sospitosa és una dona espanyola que no ha estat identificada.

El portaveu de la fiscalia de Ginebra, Vincent Derouand, que investiga el cas, ha indicat que no es pot assegurar que es tracti de diner negre. La ubicació dels lavabos però, fa pensar en un intent de fer desaparèixer diners il·lícits. Els vàters del banc, per exemple, només eren accessibles pels usuaris de les caixes de seguretat.

La dona investigada, que segons els mitjans locals seria de nacionalitat espanyola, és clienta del banc i hauria enviat el seu advocat a sufragar els costos dels lampistes que han hagut d'arreglar els lavabos. "El danys [als vàters] ha ascendit a diversos milers de francs suïssos", va assegurar una font al diari Tribune de Gèneve.

A Suïssa, a diferència d'altres països com els Estats Units, no és delicte destruir bitllets, però un portaveu de l'oficina del fiscal de Ginebra ha explicat que les circumstàncies del cas justifiquen una investigació de més envergadura. El banc, UBS, no ha fet declaracions.

stats