Internacional 29/04/2017

Le Pen anuncia que farà primer ministre l'euròfob Dupont-Aignan si guanya les eleccions

La líder del Front Nacional i el candidat de Dempeus França han segellat un pacte històric aquest dissabte

Ara
2 min
Marine Le Pen i l'euròfob Nicolas Dupont-Aignan en una roda de premsa conjunta aquest dissabte 20 d'abril.

BarcelonaLa ultradretana Marine Le Pen ha anunciat que l'euròfob Nicolas Dupont-Aignan –que va sumar 1,7 milions de vots a la primera volta del 23 d'abril– serà el seu primer ministre en cas que ella guanyi les eleccions el 7 de maig contra Emmanuel Macron.

En una roda de premsa conjunta aquest cap de setmana, tots dos han formalitzat el pacte entre el Front Nacional de Le Pen i el moviment de dretes Dempeus França que lidera Dupont-Aignan. És una aliança històrica pel Front Nacional, un partit històricament aïllat per la resta pel fet de ser considerat antidemocràtic i xenòfob. De moment l'acord només se centra en les presidencials del dia 7, però podria allargar-se de cara a les legislatives de l'11 i el 18 de juny.

"Nicolas Dupont-Aignan és un patriota sincer i exigent. Ha demostrat ser capaç de sortir de la zona de comfort", ha dit Le Pen a l'acte. La ultradretana compta amb un 40% de la intenció de vot davant el 60% de Macron, que té el suport dels partits tradicionals (els socialistes i el centredreta).

"Agraeixo a Dupont-Aignan que hagi respost a la meva crida i que segelli amb mi la nostra aliança patriòtica i republicana", ha dit a Twitter la candidata del Front Nacional.

El líder de Dempeus França i alcalde de Yerres, que va ser el sisè candidat més votat a la primera volta (un 4,7% dels vots), ha reconegut que té divergències amb Le Pen, sobretot econòmiques –sobre l'euro i les taxes a les importacions–, però que hi ha coses que els uneixen, com l'amor per França. "Convido tots els francesos que s'uneixin per salvar el nostre país. Som un moviment autèntic, que creix", ha dit Dupont-Aignan.

El pacte beneficia Le Pen, que suma suport al voltant de la seva candidatura contra la globalització, el terrorisme i la delinqüència. La ultradretana espera que "molts electors" que van decantar-se pel candidat d'esquerres Jean-Luc Mélenchon –que va tenir 7 milions de vots– i pel candidat de la dreta François Fillon –que en va tenir 7,2– acabaran per unir-se al seu projecte.

stats