Internacional 20/03/2023

El vicepresident del Consell de Seguretat de Rússia amenaça de llançar un míssil contra la Haia

Dmitri Medvédev diu que la decisió posa en perill tot el sistema de seguretat internacional

ARA
2 min
Dmitri Medvédev durant una intervenció a Davos.

BarcelonaEl vicepresident del Consell de Seguretat de Rússia, Dmitri Medvédev, ha dit que és "completament imaginable" un atac de precisió amb un míssil rus contra la seu del Tribunal Penal Internacional (TPI), a la Haia, que divendres va emetre una ordre d'arrest contra el president Vladímir Putin. "Tots estem a la mercè de Déu i dels míssils", escriu Medvédev –que va ser president de Rússia entre el 2008 i el 2012 i mà dreta de Putin– al seu canal de Telegram.

Medvédev ha afegit que és "completament imaginable l'atac precís d'un míssil hipersònic Ònix llançat per un vaixell rus des del mar del Nord contra la seu de l'alt tribunal de la Haia". "El tribunal és només una organització miserable, no és la població dels països de l'OTAN. Per això no començaran una guerra. Tindran por. Ningú ho lamentarà. Així que, senyors jutges, mirin atentament el cel....", ha advertit l'expresident.

Medvédev ha alertat que les conseqüències de l'emissió d'una ordre d'arrest contra el president d'una potència nuclear seran monstruoses per al dret internacional, perquè Putin queda formalment vetat de la majoria de fòrums internacionals. "Ara ningú acudirà als òrgans internacionals, tots els acords seran per separat. Totes les estúpides decisions de l'ONU i altres estructures quedaran fetes miques. Comença l'ocàs tenebrós de tot el sistema de relacions internacionals", ha augurat.

El TPI va emetre l'ordre d'arrest contra Putin com a presumpte responsable "del crim de guerra de deportació il·legal de població (nens) i el trasllat il·legal de població (nens) de les zones ocupades d'Ucraïna a Rússia". Des del primer moment, el Kremlin ha estat categòric rebutjant com a "jurídicament nul·la" qualsevol decisió del TPI, ja que no reconeix la seva jurisdicció. "Considerem jurídicament nul·la qualsevol decisió del Tribunal Penal Internacional, a qui tampoc reconeixem", va insistir aquest diumenge el portaveu de la presidència russa, Dmitri Peskov.

stats