Successos
Internacional 06/03/2023

L'emotiu adeu a la professora francesa assassinada per un alumne

Amics i familiars acomiaden ballant la docent, que va ser apunyalada per un estudiant de 16 anys a l'aula

ARA
1 min
Imatge del moment en què el vidu comença a ballar

BarcelonaEl funeral de la professora de castellà assassinada per un dels seus alumnes de 16 anys a Euskadi Nord es va convertir en un emotiu homenatge. El seu vidu hi va voler ballar un últim cop i els seus passos van inspirar força amics i alumnes de la professora, que també es van posar a ballar davant el seu fèretre. Agnès Lassalle tenia 52 anys i havia dedicat la seva vida a la docència. Però també tenia molta afició pel ball, com va quedar demostrat en l'homenatge que li van voler retre en l'últim adeu.

La cançó que sonava era Je ne repartirai pas, la versió francesa del clàssic de Nat King Cole, i familiars i amics de la professora es van unir espontàniament al ball. L'assassinat de la professora ha commocionat el petit municipi de Sant Joan Lohitzune, prop de Biarritz.

La dona va ser assassinada amb un ganivet mentre impartia classe a l'institut Saint-Thomas d'Aquin d'aquesta localitat. L'agressor va bloquejar la porta de l'aula i va treure un ganivet de 10 cm de la motxilla. Es va acostar a la professora, que era a la pissarra, i la va apunyalar al pit sense dir-li res. Després va anar a una altra aula, on el professor que hi havia va poder prendre-li l'arma i retenir-lo fins que va arribar la policia.

La Fiscalia va obrir una investigació i de moment es desconeixen les motivacions de l'alumne. Les primeres informacions indicaven que tenia problemes psiquiàtrics i que fins i tot hauria dit que havia sentit veus que el cridaven a matar la professora.

stats