Internacional 27/09/2012

Exteriors demana als espanyols que són a Egipte que extremin les precaucions per la portada de la revista 'Jueves' sobre Mahoma

La revista se suma a la polèmica per la representació del profeta i es pregunta en portada si algú sap quina cara fa. L'ambaixada espanyola a Egipte ha reforçat

Efe
1 min
La portada d''El Jueves' d'aquesta setmana

El CaireL'ambaixada d'Espanya a Egipte ha demanat als espanyols que es troben al país que extremin les precaucions per la publicació, aquest dijous, d'unes vinyetes sobre el profeta Mahoma al setmanari 'El Jueves'.

En un missatge enviat a la comunitat d'espanyols a Egipte, l'ambaixada considera que la publicació de les vinyetes a la revista "obliga a extremar la precaució", després de la polèmica arran de la difusió d'un vídeo sobre el profeta produït als Estats Units i les caricatures aparegudes a la publicació francesa 'Charlie Hebdo'.

L'ambaixada espanyola assegura en el comunicat que es posa al servei dels ciutadans espanyols que es troben al Caire com a mesura de prevenció davant qualsevol incident que pugui ocórrer.

Fonts de la delegació han assegurat a EFE que han demanat a Egipte reforços per protegir l'ambaixada i altres centres espanyols amb seu al país, com l'Institut Cervantes, una petició que les autoritats egípcies han acceptat.

El passat 11 de setembre, milers de persones es van manifestar en diversos països musulmans per protestar contra el vídeo que es mofa de Mahoma, considerat una blasfèmia pels musulmans. Les mobilitzacions es van convertir en atacs violents en països com Egipte, Tunísia, Sudan i Líbia, i van costar la vida a més d'una desena de persones, entre elles l'ambaixador dels Estats Units a Líbia, Chris Stevens.

El setmanari satíric 'El Jueves' publica aquest dijous una polèmica portada en què diversos homes amb barba i vestit musulmà apareixen en una presumpta roda d'identificació policial, i es pregunta en el titular: "Però... algú sap qui és Mahoma?".

stats