Internacional 31/05/2022

Johnny Depp apareix per sorpresa en un escenari al costat de Jeff Beck

El mediàtic judici que l'enfronta amb la seva exdona, Amber Heard, es troba en fase de deliberació

3 min
Courtney Love confessa que Johnny Depp li va salvar la vida

BarcelonaL'actor nord-americà Johnny Depp, immers en un judici per difamació amb la també actriu Amber Heard, va aparèixer per sorpresa aquest cap de setmana sobre un escenari de Sheffield (al nord d'Anglaterra) per acompanyar el rocker anglès Jeff Beck. La sala Sheffield City Hall ha compartit ara a les xarxes socials un vídeo en què apareix l'actor tocant una guitarra acústica mentre el músic executa un solo amb el seu instrument elèctric. Els dos artistes van publicar el 2020 una versió conjunta del tema de John Lennon Isolation, que en aquell moment Beck va descriure com "el primer senzill com a duo d'aquests dos conspiradors".

El rocker va descriure llavors el protagonista de Pirates del Carib com una "ànima bessona musical". Divendres es va fer l'última jornada de la vista oral del judici que enfronta Depp i Heard, després de gairebé dos mesos de procés, i després el jurat popular va començar les deliberacions. En les conclusions finals, els advocats de Depp, que havia entrat somrient al jutjat de Fairfax (Virgínia, EUA), van argumentar que l'actor és conscient dels "seus errors" però que no ha agredit mai una dona.

Per això, van assenyalar que la reputació de l'actor va quedar danyada després que la seva exdona publiqués un article al diari The Washington Post el 2018 en què assegurava haver patit "abús domèstic". Al judici, Depp (de 58 anys) acusa Heard (de 36) de difamació per aquesta carta, publicada després del seu divorci, i li reclama 50 milions de dòlars en compensació. Tot i això, els advocats de l'actor van centrar la seva intervenció final en la necessitat que el protagonista de Pirates del Carib recuperi l'honor perdut i van deixar de banda la qüestió econòmica.

"Abans d'Amber Heard cap dona va dir mai que Depp va posar-li la mà a sobre en 58 anys", va insistir l'advocat Benjamin Chew. El lletrat va sostenir que el client admet tenir problemes de drogodependència, però va assenyalar que "hi ha una diferència abismal entre tenir problemes d'abús de substància i ser un abusador físic". "Depp va ser cancel·lat perquè Heard el va acusar falsament de violència domèstica", va rematar. Més lluny va arribar l'altra advocada de l'actor, Camille Vasquez, a l'assegurar que hi havia "una víctima de violència domèstica" al jutjat i no era "la senyoreta Heard".

Llibertat d'expressió?

Per argumentar aquesta afirmació, Vasquez va tornar a reproduir una sèrie d'enregistraments d'àudio amb discussions passades de la parella i en què l'actriu es disculpa. L'advocada va acusar Heard de manipular una foto en què se li veien blaus que deia que eren d'un cop de Depp i va afegir que va trucar als paparazzis perquè fessin fotografies de la seva sortida del jutjat quan, fa sis anys, va demanar una ordre d'allunyament contra l'actor. "Volia arruïnar-lo", va perjurar.

Encara que el judici s'està fent per l'acusació de Depp, Heard va respondre a aquesta denúncia amb una contrademanda en què al·lega que Depp ha impulsat una campanya de difamació en contra d'ella i li reclama 100 milions. L'advocat de l'actriu, Ben Rottenborn, va tancar la seva intervenció al·legant que la seva clienta està protegida per la primera esmena de la Constitució nord-americana –que recull el dret a la llibertat d'expressió– i, per tant, no ha de ser condemnada per l'article que va escriure. "És simple. Si vostès creuen que Depp va abusar d'Amber una sola vegada..., la seva feina és molt senzilla", va implorar al jurat popular. Segons les lleis de Virgínia, el jurat ha d'assolir un veredicte de manera unànime.

Amber Heard durant el judici que l'enfronta amb el seu exmarit, Johnny Depp.
stats