Internacional 25/02/2017

Hollande vol enviar a Trump una entrada per a Disneyland París

El president francès respon als atacs contra França, per l'amenaça jihadista, del seu homòleg nord-americà

Ara
1 min
Hollande en l'acte de commemoració dels 25 anys de Disneyland París.

BarcelonaEl president francès, François Hollande, vol enviar una entrada per a Disneyland París a un "americà" que, pel context de les seves paraules, és el seu homòleg, Donald Trump, tot i que no l'ha esmentat directament.

Després dels atacs que Trump va dirigir aquest divendres contra França, que viu encara sota l'estat d'emergència per l'amenaça terrorista, Hollande ha assegurat aquest dissabte que França és estimada "pels americans, la majoria d'americans, i a tot el món". "Enviaré un bitllet especial a un d'ells perquè vingui almenys a Eurodisney i entengui què és França", ha conclòs.

"París ja no és París", va arribar a dir Trump, que va citar un amic seu que visitava tots els anys la capital francesa i havia deixat de fer-ho per por de l'amenaça jihadista que manté el país en estat d'emergència.

Trump va voler justificar així el seu veto, que la justícia ha aturat, a l'entrada de ciutadans de set països de majoria musulmana com a mesura de prevenció davant d'atacs terroristes.

"No està bé mostrar menyspreu per un país amic", ha dit Hollande aquest matí a Trump. "Aquí no hi ha lliure circulació d'armes", ha arribat a dir el president francès.

També l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, ha enviat un missatge a Donald Trump "celebrant el dinamisme i l'esperit d'obertura de París".

Hollande i Hildago han festejat aquest dissabte el 25è aniversari de l'establiment de Disneyland a la capital francesa.

stats