Internacional 03/10/2013

Presó provisional per al líder del partit neonazi grec Alba Daurada

El jutge acusa Nikos Mijaloliakos de liderar una "banda criminal". També envia a la presó el líder local del partit a Nikea, Geòrgios Patelis, en connexió directa amb l'assassinat del raper Fyssas

Efe
1 min

AtenesEl jutge ha dictat presó provisional per al líder del partit neonazi grec Alba Daurada, Nikos Mijaloliakos, acusat de liderar una "banda criminal".

Després d'un maratonià interrogatori d'unes vuit hores que s'ha allargat fins a la matinada d'aquest dijous, el magistrat ha imputat Mijaloliakos per haver dirigit personalment les accions criminals de la seva organització.

Segons les filtracions a la premsa, durant la seva declaració, Mijaloliakos ha rebutjat les acusacions, que ha atribuït a una "persecució política".

"Condemno l'assassinat [del cantant Pavlos Fyssas] com condemno la violència en general. No sóc un nazi", ha dit l'exmilitar, tot i que en diverses ocasions s'ha declarat públicament admirador del dictador alemany Adolf Hitler.

En un comunicat, el partit qualifica la decisió del jutge d'"anticonstitucional" i "injusta", i la titlla d'"execució d'una ordre de centres de poder estrangers".

"Alba Daurada continuarà unida en la lluita contra aquest règim corrupte", destaca el partit.

Juntament amb Mijaloliakos, el jutge també ha decretat presó provisional per al líder local d'Alba Daurada a Nikea, Geòrgios Patelis, en connexió directa amb l'assassinat del raper Fyssas.

L'assassí confés de Fyssas, Iorgos Rupakiás, es considera que pertany al grup de Nikea. Als registres telefònics se li han trobat diverses trucades a Patelis abans i després del crim.

Ahir, dels quatre diputats que van comparèixer davant el jutge, tres van quedar en llibertat amb càrrecs i l'altre va ser enviat a presó.

Avui s'espera que, durant el matí, comparegui el segon en la cadena de comandament d'Alba Daurada, Jristos Pappas.

stats