República Txeca

Almenys 11 morts, inclòs l'assaltant, en un tiroteig al nucli antic de Praga

La policia ha neutralitzat l'autor de la matança, que ha tingut lloc a la Facultat d'Arts de la Universitat Carolina, a la plaça de Jan Palach

ARA
2 min
Un agent de policia assegura la zona després del tiroteig en un dels edificis de la Universitat Charles de Praga

BarcelonaUn tiroteig al centre de Praga, la capital de la República Txeca, aquest dijous a primera hora de la tarda ha causat almenys 11 morts, inclòs l'agressor, i una trentena de ferits, informen mitjans locals. Dels ferits, nou es troben en estat greu, entre cinc i sis en estat menys greu i n'hi ha deu que presenten ferides lleus. El pànic ha esclatat poc abans de les 15 h a la Facultat d'Arts de la Universitat Carolina, situada a la plaça Jan Palach, al rovell de l'ou de la ciutat, quan s'han sentit un gran nombre de trets, d'acord amb testimonis presencials. La policia hi ha desplaçat diversos equips d'intervenció especial i ha segellat tota la zona. L'assassí, però, ha estat "eliminat" pel foc de les forces de seguretat.

"Com a resultat del tiroteig, hem enviat diversos equips de rescat al lloc dels fets. Hi ha un nombre molt gran de ferits", ha explicat la portaveu del Servei de Salvament de Praga, Jana Poštová. "Encara no se'n sap el nombre exacte i ara cal posar en marxa un pla d'emergència". Els serveis de rescat i d'atenció mèdica han confirmat igualment una tipologia molt diversa de ferits, des de lleus fins a greus. La Universitat Carolina està ubicada al nucli antic de Praga, a uns 500 m de l'històric pont de Carles, un dels monuments turístics per excel·lència de la ciutat.

D'altra banda, segons un professor de la facultat, els estudiants i el personal de la universitat han rebut un correu electrònic poc després que se sentissin els trets instant-los a buscar refugi. "Estem atrinxerats al segon pis, se suposa que el tiroteig ha sigut al quart", ha dit al diari local Blesku, i ha assegurat, també, que s'ha sentit un gran nombre de trets.

Els empleats de l'Escola d'Arts i Indústria, que també és a la mateixa plaça Jan Palach, han rebut un correu electrònic similar. "Quedeu-vos al vostre lloc de treball, no aneu enlloc. Si sou a les oficines, tanqueu-vos-hi i col·loqueu els mobles davant de la porta. Apagueu els llums. Probablement, el tirador és al quart pis de l'edifici de la plaça Jan Palach", s'informava, segons el mitjà txec.

A hores d'ara, és impossible saber ni l'abast exacte de l'incident ni les causes. Tampoc hi ha informació sobre la identitat de l'assaltant mort per la policia.

Notícia en ampliació

stats