Internacional 26/04/2015

Exteriors localitza 169 espanyols al Nepal, un d'ells ferit, i en busca 150 més

El ciutadà espanyol ferit ha patit congelació a les mans, segons ha informat el ministre Margallo, de viatge oficial a Nova Delhi

Agències
2 min
Margallo ha començat aquest diumenge un viatge oficial a Nova Delhi / EFE

Nova DelhiEl Ministeri espanyol d'Afers Exteriors ha localitzat a 169 espanyols al Nepal dels 319 que es troben en aquest país entre residents i turistes, ha informat avui als periodistes el cap de la diplomàcia espanyola, José Manuel García-Margallo, que ha explicat que entre ells n'hi ha un de ferit.

Un terratrèmol de 7,8 graus d'aquest dissabte ha provocat prop de 2.000 morts i 4.655 ferits al Nepal on aquest diumenge hi ha hagut una rèplica de 6,7 graus Richter. El ministre espanyol és a Nova Delhi en la primera jornada d'un viatge oficial que realitza a l'Índia.

Dels 319 espanyols, entre residents i turistes, que es troben a la zona del terratrèmol n'hi ha 150 que encara no han estat localitzats, però el ministre ha alertat que podrien ser espanyols en el registre de viatgers que no haguessin avisat de la seva suposada sortida del país.

El ferit pateix congelació a les mans i està arribant a Katmandú, segons el titular d'Exteriors espanyol. Dels residents espanyols al Nepal inscrits se n'han localitzat 21 i n'hi ha 38 per localitzar. Els residents esporàdics són set i cap està localitzat. Pel que fa als turistes, 148 han estat localitzats i 105 encara no.

Sobre l'ajuda humanitària, el Govern espanyol ha posat a disposició del mecanisme europeu de protecció civil -que coordina l'acció dels països membres de la UE en circumstàncies com aquesta- un equip de la Unitat Militar d'Emergències i un altre de la Comunitat Autònoma de Madrid.

A més, l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) ha posat a disposició per si fos necessari un avió de transport Hèrcules per ajudar a les organitzacions que treballen a la zona del terratrèmol, com Oxfam i Creu Roja.

L'ambaixador espanyol a Nova Delhi, Gustavo de Arístegui, ha informat que des que es va tenir coneixement del terratrèmol es va mobilitzar l'ambaixada seguint les instruccions del Ministeri d'Exteriors i que segueixen recopilant dades sobre els espayols.

stats