Internacional 28/06/2019

Una explosió controlada ensorra el pont de Gènova sinistrat l'any passat

Les autoritats han desallotjat 3.500 veïns de l'àrea per precaució

Ara
1 min
Moment en què els explosius comencen a detonar al pont genovès de Morandi

BarcelonaDeu mesos després d'ensorrar-se en una de les pitjors tragèdies italianes, el pont Morandi de Gènova ja és només runa. Una explosió controlada ha acabat amb la imponent estructura que va quedar partida en dos, a mitjans d'agost, en un incident en què van morir 43 persones.

En tan sols sis segons, el pont Morandi ha quedat convertit en runa, davant dels aplaudiments de centenars de ciutadans que, des d'una prudent distància de seguretat, han seguit en primera línia la preparació per a la demolició.

Les restes del pont Morandi de Génova, just abans de ser enderrocat

Les autoritats locals havien preparat durant dies un dispositiu de seguretat per evitar danys als edificis que hi ha just al costat i que no tenen l'ordre de demolició, i han evacuat 3.500 veïns que el migdia del 14 d'agost del 2018 es van veure sorpresos per un enorme soroll quan van caure les enormes piles que subjectaven el viaducte. Equips d'enginyeria han col·locat a la base de les piles 10 i 11 del pont càrregues d'explosius.

El pont, una important via de connexió entre el nord i el sud d'Itàlia, ha sigut des de l'agost de l'any passat una enorme ferida a la ciutat, amb el seu imponent viaducte acabat abruptament, cap a al no-res.

stats