Internacional 25/07/2018

Una estudiant de Suècia atura un avió per impedir que deportin un migrant afganès

Elin Ersson va comprar el bitllet perquè sabia que hi viatjava el passatger que seria deportat

Ara
1 min
Captura del vídeo que ha fet Elin Ersson a l'avió per aturar la deportació d'un refugiat afganès

BarcelonaLa protesta d'una estudiant sueca va aconseguir aquest dimarts aturar un vol que anava de Suècia a Turquia i en el qual viatjava un sol·licitant d'asil afganès que havia de ser deportat. Elin Ersson, de 22 anys, es va negar a asseure's fins que l'home no va ser tret de l'avió en què havia de ser traslladat fins a Kabul (Afganistan).

Segons informa Deutsche Welle, durant l'acció Ersson va anunciar que tenia la intenció de protestar contra la deportació del jove afganès anomenat Ismail, fins i tot ensenyant i gravant la seva imatge mentre parlava a la càmera.

El vol estava programat per viatjar fins a Istanbul, on l'home havia de ser traslladat a un altre avió cap a l'Afganistan. Amb tots els passatgers als seus seients, la jove sueca va treure el mòbil i va començar a fer un Facebook Live. En el vídeo es va gravar parlant en anglès mentre passava per l'avió i explicava que l'home estava sent deportat a l'Afganistan, "on probablement morirà". El vídeo ja acumula més de 2,5 milions de reproduccions.

La presència de l'estudiant de la Universitat de Göteborg a l'avió no va ser una casualitat, ja que es va comprar el bitllet a Istanbul (Turquia) quan va saber que seria destinat a aquell vol per ser deportat.

La noia va demanar al pilot que es negués a volar amb una persona deportada a bord i va entrar en conflicte amb les hostesses que volien impedir la gravació. Finalment, i després d'algunes protestes dels passatgers, el migrant afganès va ser retirat pels guàrdies de seguretat i la majoria de passatgers de l'avió van acabar aplaudint.

stats