Internacional 11/01/2018

Dos morts en les protestes per la violació i l'assassinat d'una nena de 7 anys al Pakistan

El cos de la Zainab va ser trobat en un abocador, en el 12è cas d'aquest tipus a Kasur

Ara
2 min
Dos morts en les protestes per la violació i assassinat d'una nena de 7 anys al Pakistan

BarcelonaDues persones han mort pels trets de la policia durant les protestes desfermades per la violació i assassinat d'una nena de 7 anys, Zainab Ansari, a la localitat pakistanesa de Kasur.

El cos de la nena va aparèixer dimarts en un abocador de la ciutat. Havia estat violada i estrangulada. Les imatges d'algunes càmeres de seguretat publicades pels mitjans mostren els últims moments de la nena, quan marxava amb un home desconegut que l'agafava de la mà.

La nena havia desaparegut el dijous anterior quan estava al càrrec d'un oncle perquè els seus pares eren a l'Aràbia Saudita de pelegrinació religiosa. Els progenitors van tornar al Pakistan dimecres. "Només vull justícia, vull justícia", insistia la mare plorant en declaracions als mitjans de comunicació a l'aeroport d'Islamabad.

El cas de la Zainab va portar desenes de persones a atacar aquest dijous la comissaria de policia, a qui acusen de no fer prou per atrapar l'assassí. De fet, el de la Zainab eleva a 12 els casos de nenes petites violades i assassinades en l'últim any al districte de Kasur, segons Reuters.

"Hi ha sis o set casos similars en diverses comissaries de la ciutat en què nens han estat segrestats i assassinats i han aparegut en abocadors. Hi ha un cas així cada mes o dos", va dir a Efe un portaveu policial.

Dos morts en les protestes per la violació i assassinat d'una nena de 7 anys al Pakistan

El portaveu de la policia de la província del Punjab, Malik Muhammad Ahmad Khan, va explicar que els manifestants havien començat a llançar pedres i també a disparar algunes armes contra els policies. "Per aturar-los, la policia va disparar", va explicar, i va confirmar la mort de dos civils, a part d'un ferit.

Per la seva banda, un dels manifestants, Saleem ur Rehman, assegurava que va ser "una manifestació pacífica" en la qual "alguns estudiants van començar a llançar pedres i la policia va respondre disparant a la multitud". "La llei i ordre en aquesta regió és així, i ja hi ha hagut molts incidents d'aquest tipus; aquest és el motiu de la protesta".

L'oficial de policia regional Zulfiqar Ahmed nega que la policia hagi estat descuidada en aquests casos i va assegurar a Reuters que ja s'han detingut quatre segrestadors i que un altre havia mort durant el seu intent de detenció. "Les investigacions revelen que, en cada cas, un pedòfil segresta nenes petites, les viola i les mata", va dir.

Dos morts en les protestes per la violació i assassinat d'una nena de 7 anys al Pakistan

En el cas de Zainab Ansari aviat se solucionaria: les imatges captades de l'home que se la va emportar permetran "atrapar-lo molt aviat"; a més, ja s'han pres 95 mostres d'ADN, les dels principals sospitosos.

Diversos agents de la policia, però, han estat transferits fora de la regió per resoldre sobre la investigació de les denúncies de nens desapareguts des del 2015, quan les autoritats van posar al descobert un cercle de pedofília vinculat a una família prominent.

stats