Estats Units
Internacional 30/03/2023

Nou morts en el xoc de dos helicòpters militars a Kentucky

Els dos aparells han col·lidit durant un entrenament rutinari

ARA
1 min
Imatges dels serveis d'emergència al lloc dels fets (Kentucky)

BarcelonaAlmenys nou persones han mort en el xoc de dos helicòpters militars a Kentucky, segons ha informat el governador d'aquest estat nord-americà, Andy Beshear. L'accident ha tingut lloc dimecres prop de les deu de la nit, hora local, al comptat de Trigg de Kentucky, pròxim a la base militar de Fort Cambell, d'on han sortit els aparells.

Segons un portaveu de la base militar de Fort Campbell, dos helicòpters HH60 Blackhawk haurien col·lidit en l'aire "durant una missió d'entrenament rutinària". Les autoritats de l'estat han confirmat finalment aquest dijous la xifra de nou morts.

"Tenim notícies molt difícils des de Fort Campbell, amb informacions inicials d'un accident d'helicòpter, i es preveu que hi hagi víctimes mortals", havia dit el governador al seu Twitter. La causa de l'accident està sota investigació i no s'havia fet públic quantes persones viatjaven en els dos helicòpters.

L'HH-60 és una variant de l'helicòpter Blackhawk dissenyada per donar suport a diverses operacions militars, com ara assalts aeris i evacuacions mèdiques, segons l'exèrcit. Els aparells accidentats formaven part de la divisió 101, l'única divisió aèria de combat de l'exèrcit nord-americà, que ha estat enviada a diverses zones de conflicte, segons la BBC.

"L'estat de les tripulacions [dels helicòpters accidentats] és encara desconegut. El comandament està concentrat en tenir cura dels seus membres i les seves famílies", deia el comunicat de Fort Campbell, donant a entendre que s'estava informant primer les famílies de les víctimes, com és preceptiu, abans de fer públics més detalls de l'accident.

stats