Internacional 11/05/2020

La detecció de nous casos dispara la por d'un rebrot a la Xina

S'han declarat nous contagis a Wuhan i un brot d'origen desconegut a la frontera amb Rússia

Ara
2 min
La detecció de nous casos dispara la por d'un rebrot a la Xina. EFE

BarcelonaUn brot de coronavirus d'origen desconegut en una ciutat fronterera amb Rússia i la detecció de nous casos de contagis a Wuhan han encès les alarmes d'una segona onada de la pandèmia a la Xina.

Una setmana després d'haver declarat totes les províncies del país sota risc baix o moderat, diumenge Pequín va classificar la ciutat de Shulan, de més de 700.000 habitants, d'alt risc en detectar una cadena de contagis relacionada amb una dona que no se sap com ha contret el virus i que no havia viatjat fora de la població. La Comissió Nacional de Salut ha informat de 17 nous casos de transmissió local a la Xina, la xifra més elevada en les últimes dues setmanes, tres dels quals a Shulan, que en total ha registrat 12 casos actius.

Segons els mitjans oficials, s'ha ordenat el tancament de tots els espais públics de Shulan, incloses les instal·lacions esportives, els cinemes i les biblioteques, i s'ha demanat als ciutadans que es quedin a casa. Les escoles s'han tancat i s'ha suspès tot el transport públic.

L'origen del brot no s'ha pogut determinar: la dona de 45 anys que ha estat diagnosticada no havia viatjat fora de la ciutat i no se sap que hagi tingut contacte amb ningú procedent de fora del país o de les províncies més afectades en la primera onada.

Segons les autoritats de Shulan, el 2 de maig es van comptabilitzar 308 residents de la ciutat que havien tornat de Rússia a través dels ports de Suifenhe i Manzhouli: vuit van ser posats en quarantena en un hospital i la resta a casa seva.

Nous casos a Wuhan

A Wuhan, on es va originar el virus a finals de l'any passat, també s'han notificat cinc nous casos, la xifra més alta des de fa dos mesos. Després de les draconianes mesures del gener i el febrer passats, Pequín va començar a relaxar el confinament fa unes setmanes, a mesura que es controlava l'epidèmia. Es van reobrir les escoles i es va permetre entrar i sortir de la ciutat.

Fins ara, la Xina ha reportat un total de 82.918 contagis i 4.663 morts. El balanç de Wuhan es va revisar a l'alça fa unes setmanes, cosa que va elevar a 3.865 el nombre de morts a la ciutat, quan les autoritats van al·legar que s'havien pogut resoldre els errors de notificació. El recompte oficial, però, ha estat qüestionat en diverses informacions periodístiques que afirmen que el nombre de morts podria haver sigut molt superior.

stats