Internacional 23/01/2014

Cristina Fernández de Kirchner reapareix públicament després d'un mes d'absència

La presidenta surt al pas dels rumors sobre el seu estat de salut i carrega contra els mitjans que han criticat el seu silenci

Efe
1 min
La presidenta argentina, Cristina Fernández, durant el discurs d'aquest dijous./ REUTERS

Buenos AiresLa presidenta argentina, Cristina Fernández de Kirchner, va trencar ahir més d'un mes de silenci en un discurs de mitja hora des de la seu del govern en el que va evitar els temes espinosos de la política del país i va carregar contra les crítiques per la seva absència de l'escena pública.

Fernández va aparèixer somrient davant de centenars de manifestants que omplien la seu de l'executiu.Va criticar amb duresa els mitjans que s'han fet ressò de la seva desaparició de la primera línia política les últimes setmanes. "Alguns estan molt vinculats amb el tema de les desaparicions per a allò que no els agrada", va comentar en referència als milers de desapareguts durant la dictadura militar argentina.

La presidenta havia aparegut públicament per última vegada el passat 19 de desembre en la presa de possessió de nous càrrecs de les Forces Armades. Des de llavors, a part d'unes vacances de Nadal, només havia mantingut reunions privades amb membres de l'executiu. El cap de gabinet, Jorge Capitanich, s'ha mantingut durant aquestes setmanes com a cara visible del govern argentí i ha insistit sempre que Fernández continuava al capdavant del país tot i els rumors sobre l'estat de salut de la presidenta i les crítiques de l'oposició sobre un "buit de poder".

stats