Monarquia britànica

Carles III, acusat de racista per no haver donat la mà a un home negre

El vídeo que ha provocat la polèmica ja té més de sis milions de visualitzacions a Twitter

2 min
Carles III es dirigeix a l'abadia de Westminster.

BarcelonaEl funeral d'estat de la reina Elisabet II ha deixat moltes imatges per al record, des dels seus besnets vestits de dol fins a la presència del rei Joan Carles i la reina Sofia fent broma durant el sepeli. Tot i això, les xarxes també han triat el seu moment polèmic del llarguíssim comiat d'onze dies: s'ha convertit en viral un vídeo en què es veu el rei Carles III passant de llarg d'un home negre que estava concentrat amb la resta de la multitud per saludar-lo i aplaudir-lo.

En el vídeo es veu el mencionat senyor amb altres persones que havien fet cues de fins a 24 hores dissabte per entrar a la capella ardent de la monarca, ubicada al Palau de Westminster, i donar-li el seu últim adeu. El fill de la difunta, el ja llavors Carles III, arriba al lloc amb el seu primogènit, el príncep Guillem de Gal·les, i fan una parada en dos punts d'aquelles files quilomètriques per saludar la gent que hi havia esperant. Això que en principi hauria d'haver servit per humanitzar-lo i millorar la seva imatge se li ha girat en contra després que el monarca no dones la mà al mencionat home negre.

Aquest gest ha dividit l'opinió pública entre els que creuen que el fet de saltar-se l'home és casual i els que creuen que ho fa intencionadament per motius racistes. El vídeo ha tingut fins ara al voltant de sis milions de reproduccions. Tothom hi ha dit la seva i molts es decanten per la intencionalitat, perquè just saluda l'home d'abans i el de després, i aparta la mirada quan passa per davant de l'home negre. D'altres asseguren que no li dona la mà perquè aprofita el moment per saludar amb la mà aixecada la resta de gent. Alguns usuaris de les xarxes també han sortit en defensa del rei Carles III dient que són negres i que els va saludar igual que ho feia amb la resta de la gent.

stats