Addiccions

L'actor Matthew Perry assegura que se li va "parar el cor durant cinc minuts" per una barreja de medicaments

Famós globalment pel seu paper de Chandler a 'Friends', l'actor ha confessat recentment la seva fatal addicció a les drogues, que gairebé el porta a la mort

2 min
Matthew Perry en una fotografia compartida per ell a Instagram

BarcelonaMatthew Perry continua fent avenços de les seves memòries i cada nou detall és pitjor que l'anterior. El conegut actor, que va donar vida al personatge de Chandler a Friends, ha explicat a la revista Rolling Stone que el cor li va deixar de bategar durant cinc minuts i que la reanimació cardiopulmonar que li van haver de fer els metges va ser tan potent que li van trencar "vuit costelles" per salvar-li la vida. Segons explica, aquella parada cardíaca va tenir lloc després que ell fes una barreja inadequada de medicaments.

Aquest enorme ensurt que va patir, a més, va tenir conseqüències en la seva faceta professional, ja que va implicar que el paper que havia d'interpretar a la pel·lícula d'Adam McKay per a Netflix Don't look up el fes un altre actor, perquè ell va quedar completament fora de joc. Perry hi havia de donar vida a un periodista republicà i fins i tot havia rodat abans de l'accident una escena amb Jonah Hill, segons assenyala la mencionada revista.

Perry, que en les memòries que publicarà el dia 1 de novembre explica l'enorme addicció a les drogues que ha patit durant anys, relata que mentre es trobava rodant a Suïssa va mentir als metges perquè li receptessin hidrocodona, un fàrmac analgèsic, dient-los que tenia mal d'estómac. "En realitat estava bé", assegura l'actor, que volia evitar passar pel quiròfan per solucionar uns dolors a l'esquena que patia. Finalment, però, va acceptar la intervenció i la nit abans es va prendre la hidrocodona. Un cop al quiròfan, aquest fàrmac es va mesclar amb el propofol que li van administrar per poder-lo operar. Aquesta barreja, diu, va provocar que el cor se li aturés.

"M'ha salvat 'Friends' la vida altra vegada?"

"Em van posar la injecció a les 11 del matí. Em vaig despertar onze hores després en un altre hospital. Pel que sembla, el propofol havia provocat que se m'aturés el cor. Durant cinc minuts", assegura Perry, que afegeix: "Em van dir que un fornit metge suís no volia que aquell paio de Friends es morís a taula d'operacions i em va fer la reanimació cardiopulmonar durant els cinc minuts, colpejant-me i colpejant-me el pit”. L'actor es planteja què hauria passat si allò li hagués passat a algú anònim. "Si jo no hagués sigut el de Friends, hauria parat al cap de tres minuts? ¿M'ha salvat Friends la vida altra vegada?", es pregunta, abans de concretar que aquella llarguíssima reanimació cardiopulmonar li va "trencar vuit costelles". Arran d'això, l'actor va haver d'abandonar el rodatge del film, que descriu com "la pel·lícula més exitosa" que havia aconseguit mai.

Aquesta vivència apareix a Friends, lovers and the big terrible thing, on relata el seu tempestuós periple amb les addiccions a l'alcohol i les drogues. Recentment feia públic que la seva addicció era tan gran que en un moment determinat els metges van comunicar a la seva família que només tenia un 2% de possibilitats de sobreviure. Arran de la promoció del llibre, l'actor, de 53 anys, ha explicat a The New York Times que s'ha gastat uns 9 milions de dòlars en totes les teràpies i estades en centres que ha fet per aconseguir estar sobri.

stats