Cas Koldo
Política Govern 01/03/2024

Prohens exigeix a Armengol explicacions sobre el cas Koldo: "Si no, no pot continuar al càrrec"

Dirigents populars surten a diferents canals reclamant la dimissió de la socialista

ARA Balears
2 min
La presidenta del Govern, Marga Prohens, aquest matí al Parlament

PalmaLa presidenta del Govern, Marga Prohens, ha exigit a la líder del Congrés, Francina Armengol, que aclareixi la seva vinculació en el cas Koldo perquè, si no ho fa, "no pot continuar ocupant el càrrec". "Els espanyols no mereixen que la tercera autoritat de l'Estat estigui implicada en una trama corrupta", ha assegurat la cap de l'Executiu, que ha insistit en el fet que hi ha "massa ombres i dubtes" sobre el cas.

Prohens ha fet aquestes declaracions en una entrevista a la COPE, l'endemà de l'acte de celebració del Dia de les Illes Balears, on va coincidir amb la presidenta del Congrés. "S'ha vist a Armengol mentint després de sis dies de silenci, perquè les úniques afirmacions que ha fet són falses i s'han desmuntat amb documents", ha assegurat. L'expresidenta del Govern va assegurar que es va informar l'Executiu de l'existència d'un expedient per reclamar el retorn de part dels doblers del contracte de les mascaretes que ara és investigat per l'Audiència Nacional. No obstant això, l'Executiu del PP va negar que se'ls advertís de l'existència d'aquest procediment, i també que la Guàrdia Civil hagués demanat informació al respecte. "Es va ocultar informació a la Guàrdia Civil, que hi havia intenció de mentir sobre la idoneïtat de les mascaretes i existia recel a reclamar a l'empresa", ha advertit.

"Cada dia coneixem informacions més greus que el dia anterior", ha remarcat: "Avui veim que existia un certificat d'idoneïtat per poder pagar les mascaretes fraudulentes amb fons europeus", una informació que va donar el mateix Govern el passat dimecres en roda de premsa. La presidenta ha recordat que el Govern està personat a la causa per "poder reclamar per la via penal la totalitat de l'import pagat per les mascaretes falses".

Les declaracions de Prohens s'afegeixen a les nombroses peticions de dimissió a Armengol que aquest divendres han fet diversos membres de la cúpula del PP. La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha assegurat que és "insostenible" que la tercera autoritat de l'Estat estigui "cada dia més involucrada en un escàndol d'aquestes característiques". "Si no dimiteix ha de ser el seu partit qui actuï", ha dit a una entrevista a Telecinco recollida per Europa Press. En paral·lel, el portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, ha acusat la socialista d'haver col·laborat amb "aquesta trama" en no reclamar els doblers, i a més va emetre "informes falsos sabent-ho": "No pot continuar ni un minut més al capdavant del Congrés", ha dit a Es Radio. De la mateixa manera, la vicesecretària d'Organització del PP, Carmen Fúnez, ha criticat a RNE que Armengol presentàs la reclamació per les mascaretes "el dia que partia", en lloc de "tres anys abans", i ha dit que no representa la "serietat i el rigor" que requereix la presidència del Congrés.

El PSOE, disposat a cridar Armengol a la comissió d'investigació

En paral·lel, la portaveu estatal del PSOE, Esther Peña, ha assegurat que estan oberts a què Armengol comparegui a la comissió d'investigació que el partit ha impulsat al Congrés sobre el cas Koldo. Però també ha reclamat que Tellado doni explicacions, ja que el seu nom s'esmenta al sumari de la investigació. "S'ha de posar el focus a la comissió d'investigació perquè tots puguin pronunciar-se i es pugui entendre què va passar", ha dit, com recull Europa Press.

stats