Govern
Política Govern 01/12/2023

Costa demana "perdó a les víctimes" per haver nomenat un acusat d'agressió sexual

El Consell de Govern dona compte de la destitució de Juan Antonio Serra com a gerent de l'Ibitec

2 min
El vicepresident del Govern, Antoni Costa, explica els pressupostos

PalmaNi el vicepresident del Govern, Antoni Costa, considera que hagi de dimitir per haver contractat un processat per agressió sexual sense informar de la seva situació penal la presidenta, Marga Prohens, ni la cap de l'Executiu preveu destituir-lo ni emprendre accions disciplinàries envers la seva mà dreta. Després que divendres passat es fes públic que s'obria judici oral contra el gerent de l'Ibetec, Juan Antonio Serra (la fiscalia li demana presó per presumptament haver llepat una desconeguda en un restaurant i haver clavat un cop de puny a un policia), la primera reacció del Govern va ser destituir-lo. Tot i admetre que comptar amb ell va ser un error, des de llavors els conservadors han tancat files al voltant del seu vicepresident, un puntal de l'Executiu. Després de la reunió del Consell de Govern d'aquest divendres, Costa s'ha dirigit a les víctimes, a qui, encara que havia demanat disculpes per haver-se "equivocat", encara no s'havia referit directament. "Deman perdó a les víctimes", ha assegurat: "Demanaré perdó les vegades que faci falta".

"Perdó per haver-me equivocat", ha insistit el vicepresident: "Si les víctimes s'han sentit malament com a conseqüència que jo no els hagi demanat perdó explícitament, ho faig aquí", ha remarcat. Com és que Costa va nomenar Serra sense informar -com ell mateix ha admès- la resta de membres de l'Executiu de la seva situació processal? "Vaig infravalorar la importància que tenia", ha explicat en atenció als mitjans: "Quan vaig veure la interlocutòria i la rellevància que tenia, vaig prendre una decisió inequívoca, la destitució immediata". En la reunió d'aquest divendres, el Consell de Govern s'ha donat per assabentat de la destitució. Malgrat que a la presidenta, ha assegurat, "no li agrada" la situació, l'ha instat a "continuar treballant", ha remarcat: "És la intenció que tenc, continuar treballant, continuar prenent decisions".

Crida a rebaixar la crispació

Costa també s'ha referit a l'episodi que va tenir lloc aquest dijous al ple de l'Ajuntament de Palma, quan el regidor de Mobilitat, Antoni Deudero, va respondre a una regidora de MÉS per Palma repetint una frase d'Isabel Díaz Ayuso que es va fer viral en el debat d'investidura a Pedro Sánchez: "Me gusta la fruta". La cita es refereix a la resposta que va donar la presidenta de la Comunitat de Madrid preguntada per la premsa sobre si havia dit "fill de puta" al candidat socialista, com es podia interpretar a les imatges pel moviment dels seus llavis. Després que el batle de Palma, Jaime Martínez (PP), es comprometés aquest dijous a evitar que es tornin a repetir aquestes declaracions, Costa ha fet una crida a rebaixar el clima de crispació a les institucions, argumentant que "els ciutadans no ho entenen". En el mateix sentit, el vicepresident ha defensat que les diferències ideològiques "no justifiquen l'ambient actual de confrontació i crispació constant".

stats