Govern
Política Govern 07/12/2023

Costa diu que el president de Formentera volia "condicionar l'estabilitat del Govern" a rebre un sobresou de 4.000 euros

El vicepresident assegura que la crisi a Formentera no afecta l'estabilitat de l'Executiu

2 min
Llorenç Córdoba en una imatge d'arxiu

PalmaEl vicepresident i portaveu del Govern, Antoni Costa, ha confirmat aquest dijous les acusacions contra el diputat de Sa Unió i president del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba, i ha assegurat que volia "condicionar l'estabilitat del Govern" que se li pagàs un sobresou de 4.000 euros. Segons Costa, Córdoba no actuava "pels interessos de Formentera i els seus ciutadans, sinó en funció dels seus interessos personals". Sa Unió de Formentera va decidir aquest dimecres expulsar el president del Consell insular i demanar-li la dimissió del Consell de Formentera. Córdoba, però, s'hi ha negat. "Vaig demanar diners per compensar les despeses parlamentàries", ha assegurat el diputat en declaracions a Ràdio Illa, en què ha negat les acusacions del seu partit.

"Ens agradaria que no s'hagués produït la situació a Formentera, però l'estabilitat del Govern i la majoria parlamentària no està compromesa per res pel diputat de Formentera", ha apuntat Costa. Mentre l'aliança del PP i Vox es mantingui, els conservadors no necessiten el vot de Córdoba, encara que a la pràctica perden el suport d'un diputat al Parlament que havia estat clau el 28-M: la líder conservadora, Marga Prohens, havia fet esforços en campanya per aconseguir aquest escó.

Costa ha assegurat que durant les relacions amb Córdoba per parlar dels pressupostos havien estat bones: "No hi havia res que no fos perfectament negociable, no hi havia cap problema, i de sobte vàrem començar a veure comunitats, però no tenien res a veure amb els interessos de Formentera". Els representants de Sa Unió varen explicar dimecres en roda de premsa que Córdoba va anunciar que es plantejava retirar el suport al Govern de manera unilateral, i varen assegurar que la situació econòmica del diputat era delicada i havia demanat a Palma que li trobàs un sobresou per ajudar-lo, una petició que, segons el partit, va formular a la presidenta del Govern, Marga Prohens, en persona.

stats