Publicitat
Publicitat

CAFÈ BAVIERA

El ventilador contra Messi

Mai cap futbolista havia guanyat quatre Pilotes d'Or. Mai ningú -aquesta dada és més impressionant i no es publicita prou- havia quedat set anys consecutius entre els tres millors jugadors del món. Això significa que, des dels 19 anys, des que té un contracte professional, aquest jugador sempre ha estat entre els tres millors de l'elit futbolística. La dada és tan espaterrant com la màgia del seu peu esquerre. Aquest jugador es diu Leo Messi, juga al Barça i, ara mateix, té un problema que va molt més enllà del fet que l'enveja sigui l'esport estatal o que hi hagi una campanya perquè Cristiano Ronaldo, que porta una samarreta més descolorida, sigui designat com a millor jugador del món. Messi és l'estrella del Barça i el Barça és -amb permís de Xavier Fina- un dels símbols de Catalunya.

I ara mateix el desencaixament entre Catalunya i Espanya ha entrat en un atzucac de difícil solució. La Brunete mediàtica, a través de programets en cadenes de la TDT o de diaris de màxima difusió, ha posat els carros al davant dels bous. Paco Marhuenda i Pedrojota Ramírez han agafat les regnes que Mariano Rajoy no sap ni per on entomar. I, si per frenar el procés, cal empastifar el Barça, Messi o la Moreneta, estan disposats a fer-ho. No hi ha dia que l'Àlex Gutiérrez, a l'imprescindible Pareu màquines, de la pàgina 2, no ens n'expliqui alguna de com una interpretació esbiaixada o una manipulació interessada juga, periodísticament, a favor de la seva causa. Messi, i la informació que relaciona el seu pare amb la investigació sobre una trama de blanqueig de diner negre provinent de la droga, no és més que un boc expiatori.

Tant se val que, al cap de dues hores, el ministeri de Fernández Díaz negués que hi hagués aquesta investigació policial, tant se val que Jorge Messi no estigui citat com a testimoni ni imputat enlloc: un titular a cinc columnes, en portada, obrint l'edició de dilluns, ja és una condemna. Més que la pena del telenotícies, que també, és que hi ha informatius que foten pena. El Mundo del Pedrojota, en el súmmum del rigor, publica la informació sense contrastar-la ni amb el ministeri de l'Interior, ni amb el Barça ni amb la família Messi. Segur que Pedrojota té el mòbil d'Albert Montagut, el nou director de comunicació del Barça, que durant uns anys va ser el seu delegat a Catalunya. Però no interessava trucar-li perquè l'última cosa que volia l'home dels tirants era que li esguerressin la jugada en el moment que ja tenia, en una mà, la galleda de merda i, en l'altra, l'interruptor del ventilador per posar-lo en marxa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF