Publicitat
Publicitat

VALLPARADÍS

Animar, més que una festa

La majoria dels joves que entren a formar part d’un grup d’animació no entenen el compromís que adopten. Els més veterans intenten transmetre que al darrere dels càntics hi ha una organització i una feina, un sacrifici necessari que exigeix dedicació i que va més enllà de deixar-se veure els dies importants. Animar és molt més que una festa.

Els Dracs 1991, un dels quatre grups d’animació del Barça que forma part del Consell del Palau, ha tingut un creixement molt ràpid i no totes les noves incorporacions han entès la filosofia del grup, que dissabte va decidir aturar-se i reorganitzar-se. Els supporters no van acudir al partit contra el Rio Natura Monbús i van deixar l’animació en mans de Sang Culé Cor Català, la Penya Meritxell i El Racó.

Després de dedicar molts esforços a fer pedagogia a tots els estaments del club de la importància de comptar amb grups d’animació organitzats (Manolo Flores va fer un curs intensiu salvatge abans de convertir-se en un canal de comunicació vàlid) i de recordar als jugadors que també hi han de posar de la seva part (“Donaríem la vida per vosaltres, però no esteu a l’altura”), els Dracs 1991 s’enfronten ara a un nou repte: mantenir viva la seva identitat.

El grup d’animació afronta dies importants i aspira a estar a l’altura. Demà farà un acte de protesta per criticar l’horari del partit contra el Galatasaray (19 hores), però després es dedicarà a acompanyar l’equip de bàsquet cap a la final four de Milà. L’objectiu paga la pena i, com avui recordarà Xavi Pascual, no és senzill.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF